sada citam i kakva americanska kljesta su potrebna za ovakvo mjerenje pobogu? ima mjeraca struje iz uticnice sada za 120/150/200 kuna koji obave jednak posao, ali mnogo ljepse i brze jer mjere i ulazni napon mreze i ukupnu snagu (tako barem moj), iz cega lako dobijes i struju ako te zanima........
no, dio koji samo moram ispraviti. 3,3V se najnajcesce dobiva sa 5V raila. tocka. plus, glavnina snage koje napajanje istiskuje je na 12V railu ili railovima. ali je to opet sasvim nebitno kada je mjerenje koje bi trebao napraviti neobavljeno, a to je fino sa osciloskopom gledati kakav je ripple. na 12V, ali i na 5V. ilitiga šum......
svakako su ovo neke cinjenice koje bi se trebale znati ako se busas u prsa sa FER diplomom, sto ja recimo ne radim jer nemam diplomu sa FER-a. niti iz elektrotehnike, iako imam srednju elektrotehnicku i ipak sam tamo nesto ucio konkretnije, ali i u real life-u.
nema se vise sto drugo reci, mogu ti poslati diplomski na temu switchera jer sam ga radio, tamo je sve fino opisano i kroz sheme, kroz stvarna mjerenja, karakteristike, princip rada itd band.