View Single Post
Staro 10.03.2016., 06:37   #4294
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Na tabletu mi se od zadnjih mjesec dana svakih 6 sati instaliraju sljedeći programi;
Clean Master, APUS, UC mini, CM security Maxthron Browser i po novom na popis je došao i Wifi Master Key.

Ako ih deinstaliram, za par sati će opet biti instalirani.
Imam Root pristup, poskrenirao sa svim živim antivirusnim i ništa.
U Malwarebytes Anti-Malware mi je našao jedan program, MTK Music nešto, onemogućio pa manknuo, nije riješio.
U Link2SD sam zamrznuo neke sumnjive, kao HWcheck.apk, configupdater, sw update i slično no ništa.
U Malwarebytes vidim da se u prosjeku svakih 6 sati instaliraju gore navedeni programi, nisu toliko neželjeni ali nepotrebni, vjerojatno se i skidaju i neki pozadinski proces ih skida/instalira pa i usporava tablet te vjerojatno i bateriju opterećuje.

Vratio na tvorničko stanje, onemogućio opet sumnjive programe, uključio wifi i za par sati opet dobio ovo gore.
Tražio rješenje na webu, ali ništa pametno nisam našao. Ima tko kakav savjet?

Ova lista programa se instalirava i na Xiaomi Redmi Note 2 kada guglam ali njima je rješenje "stavi drugi rom, makni taj stock kineski" ali za ovaj tablet nema drugog roma.
Ček, na dva različita uređaja ti se instaliravaju ISTI programi?
Da nije neki "backup" preko google accounta ili mi accounta u ovom drugom slučaju, probaj to otkvačiti, isključiti sync i sl. Ne znam točno kakve su tu mogućnosti jer prvo što napravim na svakom mobu je da izbacim suvišne stvari iz synca.
Ako nije to, onda pregledaj running apps i vidi za svakog koji pristupa netu. Barem na xiaomiu lijepo vidiš u security center koliko koja aplikacija troši data prometa + vidiš sve permissione + autostart.
Možda smo OT ovdje
c-shadow je online   Reply With Quote