Citiraj:
Autor markecSMB
Ne znam točno koliko će trošit ta konfiguracija, al čim mi se tehničari vrate s terena uzet ću strujna kliješta i doma izmjerit struju na 230V i tako dobit sliku koliko mi troši konfiguracija (vuče iz mreže).
|
da i ne, jer pojma nemam na koliko je taj LC efikasnosti. u svakom slucaju ces procitati vecu potrosnju na mrezi nego sto komp zaista trosi. kada saznas kolika je efikasnost (pojma nemam, stranice proizvodaca) i kada opteretis sve komponente sa 100% koliko mozes, onda ces dobiti dobru procjenu koliko cijeli stroj trosi. jer recimo kada bi stavio nekakvo kvalitetnije napajanje sa vecom efikasnoscu - naravno da bi struja iz mreze ipak bila niza

.
nego, sve 5. sve ovo teorijski sto si napisao stoji i vjerujem da nitko nema rijeci zamjerke, ali upravo sto je Alvin rekao (a i ti se dotakao), ti peakovi su najveci problem. nisam siguran, ali ako si slaba struja, sto tocno mislis kako ce komponente nakon nekog vremena raditi kada stalno dobivaju peakove? jer ono, rijec je ipak o vrlo osjetljivoj elektronici, nije to lampas pa te bas briga ako opadne napon za 10-20% ili zarulja...........
u svakom slucaju, osobno ja i vjerujem svi ovdje ljudi se nebi osjecali ugodno da office napajanje tjera konfiguraciju koja jednostavno sama po sebi, kada pogledas tip komponenti i vrijednost, zasluzuje kvalitetno/kvalitetnije napajanje.
isti vrag, sto onda nebi stavio MS? ili Codegen, Frontier, Colorsit? sve su to switcheri, sve ce to raditi

. ali samo je pitanje kako ce raditi, koje ce biti posljedice sa variranjem napona, te najbitnije - ako se dogodi otkazivanje napajanja, sto ce se tocno dogoditi?
bolje lijeciti nego sprijeciti, IMHO. isto tako i od svih ovdje. no tvoje komponente, tvoj izbor, tko smo mi da ista sufliramo sa strane. svakako sretno da radom, osobno vjerujem da ce napajanje tjerati konfu, cak mozda i sa grafom unutra bez vidljivo osjetnih problema, jedino sto je pitanje kako ce izlazni napon izgledati i samim time hraniti komponente, ali to je sada skroz manje bitna stvar kada si jednostavno odlucio bas to napajanje uzeti.
iskreno, radije bi puknuo Fortrona 400W u tu kantu koji se nade za 50 kuna nego se zezao sa downclockanjem komponenti koje su tu da rade, ali to sam ja

.