View Single Post
Staro 09.03.2016., 13:34   #1426
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Evo danas konacno zavrsen servis, prije 1h ode tehnicar dalje svojim poslom a situacija je ipak nesto bolja i zadovoljavajuca.
Usudio bih se reci da je bolje nego kod ukljucenja usuge prije 1g no to cemo jos vidjeti popodne, navecer i vikendom kako i dali linija degradira kada je vece opterecenje na mrezi.

Dobio sam novu paricu, nista spetakularno se nije desilo. Sve te parice sto idu do mene su slicne no ova sadasnja za ovo doba dana
prikazuje 1Mbps vise u downloadu nego ostale 3-4 koje smo isprobavali.

U globalu imam sto sam i prije kvara i degradacije imao ali sa marginom za 1dB visljom u downloadu nego dok je sve stimalo,
konkretno na ovoj brzini nikad nisam imao marginu iznad 7dB, uvijek je bila oko 6,4dB do 6,8dB.

Takodjer Line ATT za U0 se spustio na 18.0 sa 18.2.

Ako pogledam prije kvara kako je izgledao slikovni prikaz za Tones/Bitloading isto se vidi razlika za oba spektra.

Stara parica:

Nova parica:

I na kraju speed test nove:

Eto, to mi je vec druga promjena parice bila na ovoj usluzi. Sa jednom sam ukljucen, na drugu prebacen odmah prvi mjesec kod ukljucenja i sada smo na 3-coj...
dokle ce trajati da sve bude ok pitaj boga...

Inace decki koji su mjenjali izvod su rekli da rade koliko se sjecam za Ericsson Nikola Tesla Servisi i njihove rijeci su bile doslovce krpaj dok ide i radi.
Nema sanse za optikom ako nisu gradovi i zgrade. Nema sanse da bilo koji ISP provlaci optiku prema manjim naseljima ili gradovima. Da doslovce istrune
kabl u zemlji mi ga odsijecemo i zamjenimo drugim...

No ono sto je lose po nas korisnike, nece oni kopati ako jedna parica pravi probleme, salje se tehnicar da te prebaci na drugu iako recimo za ovu staru
se sumnja da je vlaga usla u spojnicu pod zemljom i tu bi spojnicu trebalo zamjeniti, kopati i staviti drugu ali ne... kada sve parice ili bar dobar dio njih
na toj spojnici degradiraju od vlage i kada i ako padne recimo kompletan nas izvod sa 40-tak komada - tek onda ide sanacija te spojnice.

Dokle god i jedna na izvodu ima da se vodi ispravna samo se salta. Slusao sam razgovor kada je tehnicar trazio da mu ocitaju sta je slobodno i da se vodi
ispravno, 5 komada na mom izvodu se vodi rezerva/ispravno, 12 komada je u kvaru ili gola telefonija je na njima, znaci tih 12 komada nisu na VoIP-u, ostatak
znaci tih 22 komada je ADSL2+ i ja sam jedini na tom izvodu sa VDSL2 sa jednom.

Prestrasno.... pokrit se usima i bit sretan dok radi.
silver_tip je offline   Reply With Quote