View Single Post
Staro 09.03.2016., 13:29   #280
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Zar nije netko radio komadic softvera koji je imao monitoring takvog nacina brzog prepisivanja fileova online? Jer ako nema, ja imam nesto slicno (samo eventualno moram baciti oko je li to 100% proof za nove stvarcice), stavi se monitoring na n foldera koji su vam zanimljivi i ako se nesto i krene pusiti, ispusit cete mozda 5-6 fileova, a ne cijeli disk.

Interesenti? Moze li mi netko poslati "najnoviju" verziju tog "softvera" koji se bavi ovakvim veseljem?
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Eto, ovim putem pozivam jos jednom sve koji su imali gorka iskustva da mi se jave na PM ili mail (budete ga lako nasli ) pa da vidimo jel mozemo napraviti nesto pametno a da pokriva brainless implementaciju i tak...

Iskustva, primjeri simpaticnih softvera i slicno su i vise nego dobrodosli.
Netko je iskemijao FSRM rješenje koje provjereno radi (napravio sam si skriptu koja peha po fajlovima i daje simptome CL-a za testiranje, nisam lud da "na živo" pustim pravi CL), ne treba ništa dodatno instalirati u OSu osim FSRM modula. Jedino treba pratiti s vremena na vrijeme i dodavati file naming patterne koji se pojavljuju u novijim revizijama cryptolockera.

Ovo je već mjera gašenja požara, za prevenciju ima drugih koraka da do toga ne dođe, ali bolje popušiti fajl-2 i po changelogu vidjeti što je fasovalo nego sve popušiti. Jasno imati još negdje barem dnevni backup svega za svaki slučaj i sve 5

Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 09.03.2016. u 13:48.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote