Citiraj:
Autor tiki66
TDP NIJE isto što i potrošnja. Najbolje da kupiš neki wattmetar i da isprobaš na trenutnom sistemu koliko ti vuče cijela konfiguracija. Ako je više od 200W u loadu, nemoj to spajati na LC. Svakako javi kako je završilo
|
Nije velika razlika između TDP i prosječne potrošnje, što se može vidjet i na linkovima koje sam prethodno stavio.
Danas ću uzet strujna klješta s posla i vidjet (ako nađem vremena, danas, ako ne neki drugi dan ovaj tjedan) koliko točno troši na mojoj konfiguraciji (sadašnje stanje i limitiranje).
Moja konfiguracija:
550W VX corsair
FD R5 s 3x 1000 okr/min (jedan fan sam kupio ekstra, intake)
i5 6600k@ 4.7 GHz s 1,36V s NHD14
fanovi namješteni u UEFI ~600okr/min noctua 14cm, 700okr/min noctua 12cm, i 3x FD 14cm 600okr (ovo je znatno više nego što će bit u ženinom kompjuteru)
gigabyte WF3@ 1500/8000 Mhz (GPU/GDDR5)
1x SSD
2x HDD
2x gskill ripjaws V (16GB) @ 3000MHz ddr 4
Skylake malo troši, i odlično se undervolta i svjestan sam da dugoročno GTX970 ne bi bilo pametno (bez limitiranja snage), držat na tom napajanju, ali već sam se igrao s power limitom i undervoltom grafičke i vidio sam kako se ponaša.
Citiraj:
Autor tor
ajde, smirite strasti malo...
markecSMB - ne kužim što uopće želiš napraviti sa svime ovime. Prvo pitaš, a onda grčevito braniš svoj stav jer ti se nije svidio odgovor. Nećeš ovdje nikoga uvjeriti, osim sebe samoga, da ti je to napajanje ok za to što ga želiš iskoristiti. Ti si uvjeren da je dovoljno, nitko drugi nije i na tome će i završiti. Ako imaš sreće, neće se ništa desiti i svi sretni idemo dalje. Kako god, dobio si i više odgovora nego si tražio, sve ostalo je na tebi i tvojoj sreći.
|
Ok, branim svoj stav. Sankcioniraj ovog što me vrijeđa. Nisam Vidoviti Milan da mogu garantirati da će sve radit savršeno, al probat ću i vidjet i stavit video ako radi (ako ne bude radio, fino ću podvit rep i reć, NE RADI).
Mišljenje sam tražio, mišljenje sam dobio, i hvala svima na dobronamjernim savjetima ( i osobno ne bi nikom savjetovao da ovo radi...).
LP
Marko