View Single Post
Staro 07.03.2016., 18:27   #150
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Da, evo sad baš gledam potrošnju kao funkciju u % od TDP. Totalno jednostavno, pomicanje slajdera, s time da se još može micati voltaža prema dole i u idle i u load. Skylake i5 isto može.....
Ovdje je average izračunat load u igri 160W, to se da prepolovit s power limitom.
Prosječna potrošnja sistema je potupno nebitna vrijednost pri odabiru snage napajanja. Tebe zanima vršna snaga, odnosno najgori mogući scenarij i kao nepisano praavilo 20% rezerve. Tako se dimenzionira napajanje. TDP isto tako nije vrijednost koja te zanima, niti je bitna pri odabiru snage napajanja. Nas tu zanima ukupna maksimalna potrošnja sistema.
Citiraj:
U principu je ovo priča o efikasnosti, ne toliko o napajanju.
U principu, nije. Tu je riječ o snazi koju napajanje isporučuje na izlazima. Efikasnost nema veze s time.
Citiraj:
Vjerujem da se ukupno opterećenje grafičke i procesora u peaku može stavit da bude ispod 150W (peak, average ispod 120W). Imam konektore za spajanje molexa i na ploču i za grafičku.
U tom slučaju sve 5. Ja ne vjerujem, preferiram mjerenje i rezultate mjerenja prije pretpostavke.
Alvin je offline   Reply With Quote