Citiraj:
Autor 9800pro
Jp_rv
Ajde ti poslušaj nas i stavi gore Kodi 16 i u postavkama audija stavi izlaz na optical. Ako ni tada ne radi onda imaš stvarno "jači" box. Brdo tih kutija ne radi kako spada jel uopće nisu optimizirani do kraja, fale im opcije itd. Ne možes uspoređivati android mobove i kineske android boxove.
|
*jer*
ispada da je falio custom codec na mx playeru. kodi ću stavit u nekom futuru, i to samo ako može radit kao običan player koji će se otvoriti iz file explorera.
e sad, optika radi. za divno čudo. i dalje ne kužim taj sw i hw dekode jer iako svaki radi nešto, ne kužim kad koji radi i šta radi.
inače bila je opcija zakopana negdje duboko (audio detection je trebalo maknut ća s "auto" nakon čega se pojavi nova opcija: pcm, hdmi-passtru, i spdif-passtru).
i sad zaista kad otvorim neki film koji ima dts, amp prepozna dts stream. ako ima ac3, onda prepozna ac3. ako nema surround, nego čisti stereo, eee onda bude kagade, pa ponekad ili ostane "zaglavljen" na onome šta je bilo prije pa ili ima ili nema zvuka kako mu dođe, ili amp prepozna stereo ali opet nema zvuka (mrdanje sw hw ponekad upali a ponekad ne).
ako sam dobro shvatio, hw mod šiba audio direkt iz file-a na spdif, a sw ga interno dekodira i onda dobijem zvuk na tv-u i na ampu ali stereo. a ponekad ga dobijem samo na tv-u.
to đubre je prepuno bugova. jes da je stvar koštala 200kn, ali opet.
edit - aha, kažeš da kodi u sebi ima file browser? nije ni to loše, ali ima li pristup mreži? meni je 99% toga na mrežnim diskovima. na box ću stavit samo jedan manji diskić da mi preko rss-a skida torrente i da imam muziku lokalno, da ne moram i to dovlačit s mreže iz drugog stana.