View Single Post
Staro 05.03.2016., 02:18   #3095
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Na testno računalo u potpisu sam jučer instalirao 4 32-bitna OS-a:
XP, 7, 8.1 i 10. (XP sam stavio zato da ga maknem sa main kompa jer samo na XP-u nativnom a ne u virtualci mogu naganjat neke stvari kao BSY Seagate error recovery).

Dakle, komp ima Celerona i 1GB RAM-a. Na svim windowsima je dignut isti set aplikacija: 7-zip, VLC, IrfanView i OpenOffice. Sve ostalo default. "Najfluidniji" od ovih novijih (izuzmemo XP) je 8.1. Najmanje trza i najglađe radi. Nakon toga 7, a onda 10. Naravno, ko još ima 1GB RAM-a i 160GB prastari HDD za system.

Kod Win10, dojmilo me se to što je Start Menu napravljen baš onako kako sam uvijek želio da bude. I dobro je što se oni beskorisni dosadni predinstalirani appovi mogu maknuti.
Ono što mi se ne sviđa je što je nekako sve preveliko. Trake i to... I onaj Eđ browser mi se čini kao utter drek.

Iskreno, nekako mi se neda još preći na Win10, a moram reinstalirati windowse na main kompu jer je prošlo nekoliko kloniranja i pizdarija sa izmjenom hardvera, a i onaj winsxs folder mi se nabildao na 49GB, tako da mi sistemska particija bez igara i softvera iznosi malih 70GB... hibernacija i sys.restore ubijeni, pagefile je 1024MB. Probao sam sve one komande za "smanjivanje" i smanjilo ga je za 3 GB sa 52 na 49GB

Prvo pitanje je:
- instalirati opet Win 8.1 načisto i pokrenuti Aegis skriptu da ubije "GWX" i ostala ad-sense, ad-aware i slične špijunske servise ili ići na Win10 i tamo koristiti neku skriptu koja bloka telemetriju i ta sranja?

Drugo pitanje je:
- ako poblesavim i stavim Win10 na komp, koji block koristite? Spominje se neki ShutUp10... jel koji zbilja pouzdano dokazan na netu da radi svoj posao kako se spada, tj. da blokira to sve skupa?

Nije paranoja, nego čisto da barem malo uperim srednji prst Mirkosoftu
Brko je offline   Reply With Quote