Citiraj:
Autor Litra
hvala lux na inf, čini se da od h1 zasada ništa i moram priznat da sam razočaran malo. znam da priče za vdsl idu da ako si više od 2 km od centrale niš od toga pa mi je čudno da ne mogu imat vdsl iako sam udaljen 1.5 km od centrale. svjestan sam toga da ne bi imao 50/15 ali svejedno čudno.
|
Za sada ti ide VDSL do 1km,s time da ti 17a profil ide samo do 750m a sve preko toga 8b profil.
Uskoro bi VDSL trebao postati dostupan do 1.5km prema novom HAKOM-ovom pravilniku koji je 29.2. završio javnu raspravu te se čeka finalni tekst i stupanje na snagu.
Njime je definirano da je kratka petlja do 1.5km umjesto do 1km kao što je sada,te se time dostupnost VDSL-a diže do 1.5km jer su konačno skužili da i preko 1km ima povećanja brzine u odnosu na ADSL2+.
Ja sam prema mjerenju uređajem 960m od centrale te nemam dostupan VDSL preko niti jednog operatera jer vjerovatno gledaju preko neke karte.
Uglavnom na H1 sam od 11/2014. sa bitsream Trio paketom sa povećanom brzinom na 10mbita i do sada su sve probleme otklonili da bi danas tehničar došao jer sam prijavio smetnju a to je artefaktiranje tv slike i zvuka što mi se događa svakih 4-6 mjeseci te je do sada uvijek bilo popravljeno. Danas je tehničar po tko zna koji put zaključio da su kućne instalacije u redu,te da je problem parica koja je vjerovatno oštećena jer nije normalno da parica koja je samo 1km od centrale ima Signal to noise marginu od samo 7.5-8db,attentuaciju od 19db te propusnost od 14.5 mbita.
Zvao je nadređenog te je nadređeni usprskos mojem protivljenju i protivljenju tehničara odlučio da mi jednostavno spustiti brzinu jer su mi stavili profil od 16 mbita iako ga nisam tražio niti sam ga imao prije jer je to najlakše rješenje.
Ne žele poslati zahtjev HT-u za mjerenjem,sanacijom ili zamjenom parice.
Najveći problem je što H1 tehničar nema s čime izmjeriti paricu uopće.
Ostaje mi samo žalba ako mi spuste brzinu.