Uh sada sam u dilemi što više čitam , mislim da manje znam.
Ono što mi treba je da zamjenim postojeći sustav koji se sastoji od dva airlive 5460 koji su u pogonu već 4-5 godina , pa bi išao na neko jednostavnije rješenje . Link između mene i druge kuće je cca 1 km optička vidljivost idealna jer ja sam malo na višljem području . Do sada je radilo ( mislim i sada radi )sa 3D korner antenama ručne izrade na jednoj i drugoj strani. Kako je već prošlo dosta godina internet postao jeftin i manje više svaka kuća ima wifi ruter mislim preći na 5 GHz. E sada ono što me buni što uzeti od opreme mikrotik, nešto od Ubiquit-a... Čitam ovdje na temi da je MikroTik SXT 5hnd jeftin uređaj i da postoji mogućnost ulaska kondezacije u njega s vremenom pa me zanima vaše iskustvo.
Mislio sam uzeti za klijent stranu SXT "Lite-5" 5Ghz CPE , a na stranu AP RouterBOARD GrooveA 52HPn (malo će biti problem za antenu ali... ).
Da li ako ima level 4 može biti i client mode ili je to samo u level 3 router OS?
Razmišljam da probam kupiti ova dva grooveA pa ih spojiti na postojeće antene pa vidjeti kako će se ponašati jer podržava i 2,4 i 5 GHz , a danas sutra lako pređem na 5 GHz.
Svaka sugestija je naravno dobrodošla , s tim da sam trenutno u učenju oko mikrotikovog OS jer se prvi put susrećem s njime.
Potrošnja bi bila do 1000 kn.