03.03.2016., 14:58
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor coconut
Ja u svom Nissanu imam ugrađenu navigaciju. Cijeli softver sa kartama EU i svima ostalim je smješten na 8Gb sd kartici. Uzeo sam je doma, uštekao u card reader i vidio sve fileove. I onda sam išao tražiti o kojem se softveru radi. Nažalost, nije se poklapao sa nijednom navigacijom koju sam ikad koristio tako da sam digao ruke od nadogradnje (karte su iz 2013). Oficijelna nadogradnja je 180€. Kada mi zatreba navigacija, zakeljim mob na šoferšajbu, a na njemu uvijek imam up-to-date podatke.
Uostalom, pretpostavljam da se negdje u samom programu mogu dobiti informacije o kojem se programu radi i koje karte koristi. Na osnovu toga se može skužiti o čemu se radi i napraviti upgrade karata, poi,...
Svojevremeno sam si mislio nabaviti neku čajna navigaciju od 5". Čini mi se da je bila nekih 70$ sa EU kartama. Na screenshotovima koji su pratili taj uređaj vidio sam da se radi o iGO-u. S tom informacijom, upgrade bi mi bio pis of kejk.
|
U Nissane i Renaulte ide TomTom i ima "fora" kako se update-a. U najgorem slucaju imas po ebay uzeti update diskove za mnogo manje novca od tih 180€ koje ti, predpostavljam, traze u ovlastenom servisu.
|
|
|