View Single Post
Staro 02.03.2016., 10:20   #228
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
@The Man
Uzeo sam mob preko njuske. I racun je iz T-Coma , al gara nije pozigana.
Kak je to kod tebe?
Meni je lik prodo pricu da oni ne zigaju garancije i da se moze samo sa racunom otic ako dodje do problema
Potvrđujem. Imao Xperiju Z iz T-Coma. Kad je vrisnula, odnio u T-Centar i dao račun. Gara nije bila poštambiljana i vele da je račun bitan.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Sto to meni tocno kao korisniku znaci? Z3 je u pitanju...
Pa znači ti to da recimo staviš gore Baltic Generic, nebi više imao onaj usrani T-logo na početku i nebi imao NITI JEDNU bloatware idiotariju što T-komovac meće u te svoje ROM-ove.
Generic unbranded ROM-ovi su malo lakši na RAM-u i na bateriji, i overall je responzivniji i fluidniji.
Da se razumijemo, ima i telekom-branded ROM-ova koji su lagani i nemaju pizdarija, kao recimo Tele2 ROM. Ali T-Com je posebno zagađen.

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Druže Brko, koliko para (ili bonbon kuna) tražiš za step-by-step online instrukcije via WhatsApp? Totalno sam neupućen u modifikaciju softvera na telefonima mobilnog tipa (bežičnima sam mijenjao softver još početkom stoljeća) i ne bi htio pretvoriti svoj najdraži mobitel u mršavu crnu verziju popularne Franck ciglice.

Nisi niš dužan nisam to ja izmislio Ali sam tutorial napisao već 5 puta u Sony Xperia temi

0. Moraš imat Javu na kompu i napravi si bekap svega iz moba + izvadi SD karticu. Nikakav drugi softver ne smije raditi, tipa Wondershare Mobile go ili onaj Sony PC Companion.
Poželjno je to raditi na Windows 7, ali radi i na Windows 8.1 no ne smiješ imati N verziju windowsa. Win 10 ne znam i ne garantujem

1. Skini i instaliraj FlashTool 0.9.19.10 odavud

2. U folderu gdje si instalirao FlashTool, ima folder "drivers". Otvori ga i pokreni "Flashtool-drivers.exe".
U njemu odaberi "Flashmode driver" i dolje Z3 Compact.

2.1 među korak: ugasi mob, drži VOL DOWN i držeći tipku upikni kabel da driveri skuže mob u flashmode-u. Pusti tipku i čupaj van kabel.

3. Pokreni "Run As Administrator" FlashTool (pazi na kojim si windowsima, ako si na x64 onda pokrećeš "FlashTool64.exe" iz instalacijskog foldera).

4. Čekaj da on nešto svoje izmetilja. Onda odeš na ikonu XF koja ti otvara novi prozor. U izborniku na lijevo, odaberi svoj model. Pod Z3C ti se izbacuju 3 verzije. Odabereš svoju (vjerojatno D5803) i u gornjem desnom uglu klinkenš na "Check all". Početi će tražiti "Latest release".
Koliko vidim, trenutno je zadnji 23.4.A.1.264. Odaberi recimo "Baltic Generic" i odaberi njega 23.4.A.1.264 i klikni na download.

5. kad se skine, Flashtool će automacki ga pretvoriti u FTF (download je 1,5GB i onda još kompresiranje ... cca 5-25 minuta, ovisi o brzini interneta).

6. Gasiš XF i vraćaš se u FlashTool. Klikneš gore na ikonu "grom" i odabereš "Flashmode".

7. Odabereš svoj firmware, sve ostaviš po defaultu, osim pod WIPE: gore sve klikaš da se briše zbog toga jer želiš čist mobitel nakon flešanja (vjeruj mi da želiš). I klik "Flash".

8. Kad ti kaže "spoji mobitel", lijepo uzmeš UGAŠENI mobitel, držiš VOL DOWN tipku i tako nju držeći, pikaš kabel u mobitel. U jednom trenutku će zasvijetliti LED-ica prednja i kad vidiš da je proces počeo, sjedni i čekaj da odradi svoje (3-10 minuta).
Klikneš OK ili YES ako bude nešto pitao za nekakav FSC, tako da se ne brineš.

9. Kad završi, čupaj van kabel i pali mobitel. Prvi boot može trajati par minuta tako da ne bude panike.

Postupak koji vrijedi za sve Sony Xperia modele. Flešao sam svoje mali milijon puta, što svoje, što tuđe. Postupak je "idiot-proof". Mob se nemre skenjat sa time. Softveri su stock tako da nitko ne može i ne smije srat zbog garantije.

Eto, nisam pikao SS-ove jer sam lijeno đubre, ali ako pratiš ovaj tekst, nećeš se sjebat
Brko je offline   Reply With Quote