Tema: Fallout 4
View Single Post
Staro 28.02.2016., 19:14   #662
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014

Priča je ok, ima zanimljivih djelova, malo je predvidljivo, al ok. Glavni nedostatak je to što nema više toliko opcija kao u prijašnjim nastavcima, gdje se moglo ići u puno više smjerova. Ovdje, po meni, ima sve skupa 2 izbora, ako i tolko. Biti na strani Institutea ili na strani jedne od preostale 3 grupe, koje više manje vode u istom smjeru. Znači, uništi druge dvije grupe pored Minutemena i to je to.

Sam filmić koji, već tradicionalno, dolazi po završetku main storya je jako razočaravajuć i ostavlja želju za nečim više. Traje valjda minutu i, osim prvih 10 sekundi, je isti bez obzira na koji način se igralo i što se na kraju odabralo. Postupci koje ste poduzimali tijekom igre se ne reflektiraju na završetak. I dobar i totalno zao karakter će imati isti završetak.

Također sam primjetio da i u dialozima ima manje opcija za odvest razgovor u drugom smjeru. Čak i ako ste namjerno zli prema nekome, uvijek se razgovor opet vrati na tračnice i nastavi u smjeru u kojem je predviđeno.

Tak da ono, po meni su zadnja dva nastavka sveukupno bolja jer nisu niti približno linearni kao Fallout 4, a to je i glavna snaga ovakvog tipa igara.

-->
Ajde napokon i ja odigrao Fallout do kraja (barem main story). Bio par dana bolestan, pa sam si napokon mogao prijuštit da odigram dosta toga u komadu

I ono, ne mogu reć da mi je to bolje od NV ili trojke.

Kao i ostali nastavci igra out of the box dolazi sa dosta problema. Sve se više manje može sredit, ali je žalosno da igra od 60€ te osnovne stvari nema sređeno. Prije svega problemi s mišem, fps-om i tim užasnim vsyncom.

U gameplayu definitivno ima napretka
- bolje je odrađen fps i borbeni dio igre
- napokon uvedeno sprintanje, pa ne treba koristit sprint mod kao u nastavcima prije (koji btw funkcionira na identičan način)
- nema repaira. To je bio po meni nepotreban dio igre, poprilično dosadan i repetativan, iako je trebalo i taktizirat zbog toga. Opet, s druge strane, sada treba sakupljat druge resurse radi moddanja oružja i armora, izgradnje kuća itd.

Žao mi je što je sortiranje itema još uvjek traljavo, treći put za redom.

A sad ono najbitnije...

Priča je ok, ima zanimljivih djelova, malo je predvidljivo, al ok. Glavni nedostatak je to što nema više toliko opcija kao u prijašnjim nastavcima, gdje se moglo ići u puno više smjerova. Ovdje, po meni, ima sve skupa 2 izbora, ako i tolko. Biti na strani Institutea ili na strani jedne od preostale 3 grupe, koje više manje vode u istom smjeru. Znači, uništi druge dvije grupe pored Minutemena i to je to.

Sam filmić koji, već tradicionalno, dolazi po završetku main storya je jako razočaravajuć i ostavlja želju za nečim više. Traje valjda minutu i, osim prvih 10 sekundi, je isti bez obzira na koji način se igralo i što se na kraju odabralo. Postupci koje ste poduzimali tijekom igre se ne reflektiraju na završetak. I dobar i totalno zao karakter će imati isti završetak.

Također sam primjetio da i u dialozima ima manje opcija za odvest razgovor u drugom smjeru. Čak i ako ste namjerno zli prema nekome, uvijek se razgovor opet vrati na tračnice i nastavi u smjeru u kojem je predviđeno.

Tak da ono, po meni su zadnja dva nastavka sveukupno bolja jer nisu niti približno linearni kao Fallout 4, a to je i glavna snaga ovakvog tipa igara.

nub je offline   Reply With Quote