View Single Post
Staro 27.02.2016., 21:54   #609
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Službeno mi je potvrdio tehničar da ide FW update jer se previše korisnika žalilo.
A sada pitanje, prebacio sam ruter iz radne u dnevnu sobu (dodatnih 10m kabla) i izgubio 5Mb brzine. Toliko sam problema imao da sam na kraju na spojevim ufrknuo žice i izbacio utičnicu iz igre. Zanima me jel bi se išta poboljšalo da polemim spojeve?
Prije je išlo iz kutije (jedan spoj) u sobu (drugi spoj) i onda u ruter. Sada ide iz kutije (jedan spoj) u produžni nedovoljno dugačak kabel i onda u drugi kabel (drugi spoj) i na kraju je trebao biti zadnji spoj u utičnici, ali nije radilo pa sam i tu ufrknuo žice. Mogu eliminirati jedan spoj postavljanjem novog kabla od kutije do spoja iznad dnevne sobe, ali ponovno povlačiti iz dnevne nije jednostavno. Ako moram, napraviti ću to, ali ne bih baš.
Koliko smetaju spojevi maksimalnoj brzini? Sa Siemensom 763 i sa ZTE-om nisam imao problema ni sa 20m kabla sa nekoliko spojeva. Jel to samo u ovom ruteru problem ili moram preurediti mrežu po kući?
Na poslu izbjegavamo bilo kakve spojeve između utičnica i patch panela, ali ovdje je bilo neizbježno .