Citiraj:
Autor Lewis
Glupo pitanje ali jesi napravio usere i njihove read/write privilegije tko vidi koji folder ?
|
Naravno da jesam. Ali nisi pohvatao što bih ja želio.
Citiraj:
Autor Mikeyy
Ti u biti hoćeš nešto kao dropbox?
|
E bravo. Točno to. Ja hoću nešto kao dropbox ali s pravima korisnika.
Da barem mogu složiti ownCloud bez prevelike muke bio bih presretan.
Mislim, ovo što ima Syno je meni isto super, osim što ima stvari koje su mi previše. Zadovoljilo bi me ako npr "xyz" korisnik kada se logira da mu automatski uđe u File Station, da mu je isti preko cijelog ekrana, te da NEMA sljedeće opcije:
- main menu
- notifications
- user options
- about
- pilot view
- i da recimo mogu promjeniti background sliku (što vjerojatno i može)
NPR, evo da donekle dočaram:
http://i68.tinypic.com/28he7t5.jpg
Ovo je WebAccess od Buffala koji sam imao:
https://www.youtube.com/embed/hBBkVHxdho4
OK, frajer na video ima folder koji je generalno dijelo, ja sam imao složeno da kad pristupiš WebAccessu nijedan folder se ne vidi, a kada se logiraš, onda dobiješ sadržaj.
Citiraj:
Autor Mikeyy
Odi u file station, desno dugme, share file links, odredi uvjete (npr. da li je vremenski ograničeno i slično) i kada dobiješ link, podijeli s kime hoćeš.
|
E, ovo je lijepo riješenje. Ali s pristupom preko passworda, tu mi fali fensi login (ali preživit se može i bez njega). Kada dijelim s korisnikom opet korisnik ima previše opcija, tu pak ima fensi login.
Nadalje, nakon što "uspijem" složiti ovo, sljedeći korak mi je da bih želio složiti vlastiti "vimeo" odnosno nešto što radi kao vimeo. Naime, imam webstranicu u koju se korisnici logiraju i tamo imaju određene video materijale. Ti video materijali moraju biti maksimalno zaštićeni koliko je to moguće da se ne mogu dijeliti, da nitko ne može doći do njih i da se ne mogu skinuti. Pustimo sad na stranu da se sve može skinuti. Trenutno to imam riješeno preko vimea gdje imam uploadano cca 50 videa kojima je dozvoljeno gledanje samo preko određene domene, skriveni su, ne mogu se skinuti itd... I, sad bi bilo super da ja mogu nekako te video materijale staviti na Syno, dijeliti ih samo s domenom i da se tako mogu pregledavati. To mislim da je skoro nemoguć posao, ali korak po korak. Btw, trenutno Vimeo usluge plaćam 10$/mj pa sam to htio izbjeći ako je moguće.