Još se nisam susreo sa sustavom koji ima netočan AF, a da nije neispravan aparat/tijelo, ili da je Tamron u pitanju
Nadam se da fokusiraš na jednu točku, AF-S, a ne na sve ili AF-C, pa da aparat bira što je bitno? Ako koristiš samo jednu i tu uspije fulati, onda nešto ne valja s opremom.
Od low end do high end opreme, samo kod aparata više klase s micro AF adjustmentom sam imao sitnih problema, ali s objektivom starim 20 godina koji je trebao korekciju, no tome ta funkcija i služi.
Primjer... baš zadnji posao koji sam radio.
Ovo je Minoltin AF objektiv iz 1987. Nikakvog micro AF adjustmenta ne treba, a i da treba, na zoom objektivu ga je skoro nemoguće napraviti.
Da sam ovdje išao s f/2.8, možda bi više došlo do izražaja gdje je zapravo bila točka fokusa. I ono što ne mogu na Canonu i Nikonu napraviti za iste novce...s 1/60s ići na 200mm, bez da moram dizati ISO, a dobiti oštru i čistu fotku.
Druga situacija, gdje sam odlučio otvoriti blendu do kraja, ali opet ne dizati ISO i gdje me opet Sony izvlači na niskoj brzini okidanja.
I treća...dobiti publiku u rubnim dijelovima kadra. Što zatvorenija blenda, a što manji ISO. Na kraju s 1/40s, a da apsolutno ničiji pokret nije mutan, a lica su prepoznatljiva.
Citiraj:
Autor jed2i
Uvijek fokusiram jednu tocku, nikad ne dam aparatu da bira.
|
Onda si definitivno imao sreće da si naletio na neispravnu opremu.