Ako baš hoćeš naučiti ...radio sam sa dozvolom godinama sa 2kW na kratkom valu ( 3,5 , 7 , 14 , 21 i 28MHz) žičnom dipol antenom sa RG213 koaksom jer valovodi se koriste samo za SHF. Toliko o kratkom valu među koje spada i POWERLINE .
Na Biokovu, L.Plješivici Učkoj itd. sam na stupovima montirao antene dok su postojeći odašiljači svi bili u radu te upoznao ljude koji tamo rade godinama. Kažu da samo iz predostrožnosti izbjegavaju dulje svakodnevno izlaganje jakim EM poljima iako ni u objektima nisu u nikakvim "kavezima" a nisu nikad imali sa tim zdravstvenih problema ( otišli u mirovine i uživaju kao i ja

Mobiteli su na UHF frekvencijama a WiFi na SHF kod kojih je primjećeno zagrijavanje tkiva izloženosti većim snagama pa je propisima jako ograničena snaga uređaja.
Trafostanice su u kavezima da nebi netko nepažnjom dodirnuo visoki napon (ljudi, životinje i ptice) a ne radi zračenja :P ...uostalom transformatori su u metalnoj posudi sa uljem radi hlađenja a kroz metal (faradejev kavez) ionako nemože izaći nikakvo zračenje.
Žao mi je samo paranoičnih ljudi na kojima pojedinci zarađuju prodajući im strah i razne kartončiće za mobitele i boje za zidove "protiv zračenja" LOL.