Trebam malu pomoc oko izbora sekundarnog monitora, vidim da vas je tu dosta "in"

Monitor mi treba kao preview monitor za obradu videa, pravi referentni monitor je u planu ali buduci da je cijena takvih monitora cca 20k kuna ta investicija ce malo pricekati.
Uvjeti su da je 23-24", rezolucija 1920x1080, 1 hdmi ulaz i jako pozeljno dizanje po visini. Ono sto bi jos bilo super da ima malo vise kontrole za podesavanje boje. Vecina monitora ima klasicno brightness/contrast i eventualno RGB slidere i to je to dok recimo TV uredjaji imaju puno vise kontrole sto bi meni bilo super da ga mogu barem malo pribliziti referentnim vrijednostima. Monitor je spojen na komp preko Blackmagic kartice za output, znaci klasicno kalibriranje u kojem se zapravo gura graficka mi ne igra, moram bas imati kontrolu na monitoru. Asusova PA serija ima zgodno podesavanje 6 boja (rgb, cmy) sto bi mi vec puno znacilo ali ti monitori su masovno popljuvani zbog bleeda tako da me strah to uzimati pogotovo jer je to vec stara serija.
Nadam se da kuzite sto zelim, zahtjev bas nije uobicajen pa se nadam da ce biti i koji prijedlog.