Citiraj:
Autor Razor
Ne ja ih ne brkam. Ja nisam ni rekao da su to iste stvari. Ja samo kažem da su to elementi s kojima politika može, baš kao i u ostatku svijeta utjecati na privatni biznis
|
Nakon sr***a koja su radili telekomima (primarno HT-u), moraju jako dobro ponuditi bitno više od toga da bi zainteresirali telekome, posebno ako se upletu EU fondovi i slično.
Do dan danas nije riješen DTK, a kamoli nešto više od toga.
Citiraj:
Autor Razor
Pa dobro jutro majstore. Ajde sad fino odi gore par postova pa procitaj sto sam originalno napisao. NE POSTOJI POLITICKA VOLJA. Upravo to ti pokusavam objasniti u zadnjih par postova. Politika je mogla rijesiti taj problem davnih dana da je htjela.
|
Naravno da ne postoji politička volja niti ju je moguće generirati na ovakav način. Tu je jedini pravi način ili varijantom preko firme kao OiV ili direktnim radom sa telekomima na jasno definiranim uvjetima (koji ne postoje na nivou RH jer infrastruktura nije stabilizirana na nivou RH).
Negdje imaš stupove HEP-a, negdje imaš DTK, negdje nemaš ništa. Tko je investitor i na kojem nivou. Tko je zadužen za planiranje, projektiranje, izvedbu i održavanje. Tko je taj koji će reći "netko ovdje može, netko ne može". kako iz tog kaosa planirati interne resurse telekoma.
Citiraj:
Autor Razor
Rentaju. Imaju na stupovima negdje u zagrebackoj dubravi na jos par mjesta optiku (ono za što sam čuo od ljudi koji žive u tim ulicama). Nemam razloga sumnjati da se isto nije radilo i na drugim mjestima. Ok, mozda ne rentaju, mozda je neki drugi dogovor al optika JE na stupovima od elektre i postavljanje su financirali telekomi. Znam isto tako da je H1 njurgao oko toga što im Elektra ne želi dati ista dopuštenja koja je dala i tada drugim telekomima.
|
HEP optika ne ide po stupovima po selima. To je nebitno i neiskoristivo. Kad se govori o HEP optici govori se o magistralnim vezama koje su u igri već preko 20 godina.
Citiraj:
Autor Razor
Država definitivno nemože reći što TOČNO privatna tvrtka mora napraviti sa svojom zaradom, no ono što može i što rade već desetlječima SVE zapadne (a i ostale ne totalitarne) države je da može dati opcije od kojih je najpovoljnija (za privatnu tvrtku) upravo ona u kojoj ta tvrtka napravi ono što praše državi.
A pošto je privatnim tvrtkama najbitnija zarada, one će to i napraviti.
|
Napravit će ako vidi zaradu. Vidiš zaradu?