Citiraj:
Autor Old Iggy
Brkaš porezne olakšice, ulaganja i porez na dobit. Sve različite stvari.
|
Ne ja ih ne brkam. Ja nisam ni rekao da su to iste stvari. Ja samo kažem da su to elementi s kojima politika može, baš kao i u ostatku svijeta utjecati na privatni biznis
Citiraj:
Autor Old Iggy
Čitaj što sam prije napisao - sve se može ako postoji dogovor. Na državnoj razini takav dogovor ne postoji, a jednom HT-u ne pada na pamet razgovarati sa svakom Elektricom ponaosob. Tako se ne definira državna strategija.
|
Pa dobro jutro majstore. Ajde sad fino odi gore par postova pa procitaj sto sam originalno napisao. NE POSTOJI POLITICKA VOLJA. Upravo to ti pokusavam objasniti u zadnjih par postova. Politika je mogla rijesiti taj problem davnih dana da je htjela.
Citiraj:
Autor Old Iggy
U manjim sredinama ne rentaju nikakvu infrastrukturu.
|
Rentaju. Imaju na stupovima negdje u zagrebackoj dubravi na jos par mjesta optiku (ono za što sam čuo od ljudi koji žive u tim ulicama). Nemam razloga sumnjati da se isto nije radilo i na drugim mjestima. Ok, mozda ne rentaju, mozda je neki drugi dogovor al optika JE na stupovima od elektre i postavljanje su financirali telekomi. Znam isto tako da je H1 njurgao oko toga što im Elektra ne želi dati ista dopuštenja koja je dala i tada drugim telekomima.
Citiraj:
Autor Old Iggy
To ne može. Privatnoj firmi ili dioničkom društvu država (a da nije Sj. Koreja) ne može reći što će s viškom love. Hoće li poslati vlasniku, zadržati i platiti porez na dobit ili reinvestirati, njihov problem, država tu ne može ništa.
|
Država definitivno nemože reći što TOČNO privatna tvrtka mora napraviti sa svojom zaradom, no ono što može i što rade već desetlječima SVE zapadne (a i ostale ne totalitarne) države je da može dati opcije od kojih je najpovoljnija (za privatnu tvrtku) upravo ona u kojoj ta tvrtka napravi ono što praše državi.
A pošto je privatnim tvrtkama najbitnija zarada, one će to i napraviti.