View Single Post
Staro 23.02.2016., 15:50   #2309
Razor
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Brkaš porezne olakšice, ulaganja i porez na dobit. Sve različite stvari.
Ne ja ih ne brkam. Ja nisam ni rekao da su to iste stvari. Ja samo kažem da su to elementi s kojima politika može, baš kao i u ostatku svijeta utjecati na privatni biznis

Citiraj:
Čitaj što sam prije napisao - sve se može ako postoji dogovor. Na državnoj razini takav dogovor ne postoji, a jednom HT-u ne pada na pamet razgovarati sa svakom Elektricom ponaosob. Tako se ne definira državna strategija.
Pa dobro jutro majstore. Ajde sad fino odi gore par postova pa procitaj sto sam originalno napisao. NE POSTOJI POLITICKA VOLJA. Upravo to ti pokusavam objasniti u zadnjih par postova. Politika je mogla rijesiti taj problem davnih dana da je htjela.

Citiraj:
U manjim sredinama ne rentaju nikakvu infrastrukturu.
Rentaju. Imaju na stupovima negdje u zagrebackoj dubravi na jos par mjesta optiku (ono za što sam čuo od ljudi koji žive u tim ulicama). Nemam razloga sumnjati da se isto nije radilo i na drugim mjestima. Ok, mozda ne rentaju, mozda je neki drugi dogovor al optika JE na stupovima od elektre i postavljanje su financirali telekomi. Znam isto tako da je H1 njurgao oko toga što im Elektra ne želi dati ista dopuštenja koja je dala i tada drugim telekomima.

Citiraj:
To ne može. Privatnoj firmi ili dioničkom društvu država (a da nije Sj. Koreja) ne može reći što će s viškom love. Hoće li poslati vlasniku, zadržati i platiti porez na dobit ili reinvestirati, njihov problem, država tu ne može ništa.
Država definitivno nemože reći što TOČNO privatna tvrtka mora napraviti sa svojom zaradom, no ono što može i što rade već desetlječima SVE zapadne (a i ostale ne totalitarne) države je da može dati opcije od kojih je najpovoljnija (za privatnu tvrtku) upravo ona u kojoj ta tvrtka napravi ono što praše državi.
A pošto je privatnim tvrtkama najbitnija zarada, one će to i napraviti.
Razor je offline   Reply With Quote