View Single Post
Staro 23.02.2016., 13:40   #1
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Problem s napajanjem

Imam jedan problemčić, čini mi se da je napajanje glavni krivac (model iz "moj komp").

Naime, nakon što se dogodi išta od sljedećeg i opet uključim napajanje ne daje više znakove života:

- ugasim napajanje iza na switch
- iskopčam napajanje iz utičnice
- ugasim switch na letvici na koju je napajanje spojeno
- nestane struje

Dakle, nakon bilo kojeg od tih scenarija (normalno, gasim napajanje nakon što je pc već ugašen), nema tog boga da upalim komp - 0 bodova, bez znakova života, nikakve lampice, ventovi ili išta.

Čitao sam po netu i navodno je do kondenzatora od napajanja koje treba ispraznit, pa nakon toga proradi. Uglavnom sam pribjegavao preporučenim metodama tipa: ištekat napajanje iz zida i ostavit neko vrijeme ili ištekat i stiskat par puta power switch na kompu. To uglavnom upali, al nekad mu treba dosta dugo da metoda upali i pojede mi i vrijeme i žifce. Još jedan od prijedloga je bio iskopčavanje kablova od napajanja s matične što bi riješilo problem ukoliko je do kondića na matičnoj.

Ima li kojih prijedloga u vezi toga? Jel to normalno ili ima razloga za reklamaciju? Ne predstavlja prevelik problem jer rijetko nestane struje, a nije ni da svaki dan otvaram komp.
nub je offline   Reply With Quote