@Karlo666 - sa ASUS-om (neki model koji podrzava Merlin FW) neces imati problema, imam ih na 5 lokacija i rade savrseno (rock-solid!)
ako imas UltraMAX - FTTH onda ti Speedport ne treba uopce, jer ASUSa direktno mozes spojiti na ONT, postaviti VLAN ID 100 za Internet i to je to, dalje ide PPPoE, klasika...
ako imas ADSL/VDSL onda moras ostaviti Speedporta u Bridge mode-u (da ti sluzi kao cisti xDSL modem)
na jednoj od lokacija gdje sam samo povremeno (ali koristim Speedport + IP kameru) mi je bilo neisplativo kupovati ASUS-a, buduci da je sve bilo dosta dobro radilo sa ZTE-om (prethodnim routerom) ali kako sam uzeo 200/100 link, dobio sam Speedporta zbog gigabitnih portova
cuo sam nedavno da je HT dobio novi router u ponudu neki ZTE sa gigabitnim portovima, pa se nadam da ce to popraviti stvar, jer ovaj Speedport u globalu nebi bio los uredjaj da mu srede firmware
neznam za sada koji je to tocno model i kada ce se moci zamjeniti
koje kamere koristi taj tvoj prijatelj (Dahua, Hikvision, Axis, nesto trece?) ako moze i tocan model (pm), i koju vezu ima ADSL, VDSL, FTTH?