@trouble
Čitaj pažljivo: SUBJEKTIVNO.
G2, Z1 i S5 sam imao praktički u isto vrijeme. Z1 je bio najlošiji overall, iako je imao najveći broj pixela (20,7).
Kod snimanja videa, Z1 je imao ono "disanje" autofokusa. G2 je imao neke idotarije sa zvukom i u low light ambijentu je sve bilo nekako žuto/narančasto.
Kod fotki, G2 je bio najjači na suncu, ali čim je malo bilo mračnije, G2 je bio ubitačno spor (2-4 sekunde, ovisi o "meti" slikanja). S5 je overall u svemu tu negdje. Na sucnu perfektan, u low light malo sporiji od Z1, brži od G2, a video neusporedivo bolji od oba.
Z2 i Z3 (pretpostavljam da je Z3C isti po tom pitanju kao i Z3) sam uspoređivao sa Z1. Bolje nešto je kod Z3, ali ništa preznačajno.
Tako da za moje potrebe - S5 je bolji od Z1, Z2, Z3 i G2 po pitanju kamere. End of Story.
Z5 nemam, niti planiram imati jer je u planu S7 (kao što sam već rekao). Kod Z5 me više smeta što su napravili korak natrag sa baterijom (Z1; Z2 a pogotovo Z3 i C su tu bili bolji). Iz istog razloga sam preskočio i S6.
S5 je jedino napravljen jeftino, ali to mi je zadnja stvar trenutno bitna jer je ovako i onako u plexiglass RingKe Fusion fenomenalnom caseu (zahvala @
schetz-u za preporuku).
Z1 je fenomenalan mobitel. Odlična "građa" uređaja. U ruci zbilja daje premium osjećaj po pitanju izrade, čvrstoće i težine. Z2, Z3 i Z5 ne ostavljaju takav dojam, što je također mali let down.
Već sam spomenuo, nemam svi isto oko ni za ekran ni za kameru. Svatko si bira mob po osobnim preferencama. Svoje mišljenje sam iznio i mislim da je vjerodostojno jer sam neke mobitele imao a neke detaljno oprobao te odabrao ono što mi paše.
Kad god kupujem flagšip, uzmem ih sve u obzir, neke koje mogu istestiram i onaj koji ima najmanje minusa ili onih preko kojih mogu preći - uzmem njega. I ende. I ne, S5 nije najbolji mobitel od ovih gorenavedenih. S5 je MENI najbolji mobitel od ovih gorenavedenih. Nadam se da si skužio poantu