Shokaku kompletiran. Slike od par partija danas, prva u kojoj je bio još jedan samnom u timu, na drugoj strani Shokaku i Lexington:
- Lik i ja smo podijelili 7 killova, s tim da je on završio par mojih. Ovakva partija je upravo razlog zašto je limit na 2 CV-a. Ako su iole sposobni nema toga što nas može zaustavit. Lexington se nije ni vidio, a drugi Shokaku je dao sve od sebe za 1 kill. Iowu sam sredio u jednom naletu. *
* Novi skill, koji se sad pod obavezno uzima sa CV kapetanima,
Torpedo Acceleration je skoro pa buff za IJN CV-e. Malo treba navikavanja jer je vrijeme aktivacije torpeda kad uleti u vodu isto, a torpedo radi veće brzine prijeđe veći put dok se ne aktivira. Kako IJN TB imaju konvergirajući spread, to znači da ih se baca iz malo veće udaljenosti - taman da mogu svih 8 pogodit brod veličine Amagija, Izuma ili recimo Iowe. Prije je 6/8 bilo idealno, sad je savršeni drop od 8 torpeda moguć.
Drugu partiju je Lun malo zaglibio radi klinca koji mu je ometao pažnju, pa smo brzo počeli gubiti brodove. No, ja sam tu uskočio i seal clubbing FTW nižih tiera:
Na početku partije snajp Lexingtona koji je skoro pa beskoristan odnosno nemoćan na moj 2-2-2 setup ako je stock 1-1-1. Stvarno mi je žao ekipe koja to sad vozi. Nisu zaslužili ovakav nerf sa micanjem druge lovačke eskadrile, odnosno konačno dobar loadout od 2-1-1 im je oduzet za identičan izbor kao na Rangeru.
Nakon toga su padali ko muhe. Karma mi je pala nakon partije pa sam možda i report od tog CV-a dobio radi snajpa.
Malo o CVima i AA u 0.5.3.
Nisam vozio Shokakua u starom patchu, ali sam dobro upoznat s Hiryuom. Yes, pojačan je AA pogotovo ako ga ekipa složi kao AA brod. Onda se možeš branit protiv CV-a. No, čini mi se da ekipa to ili ne uzima ili još nije shvatila prednosti tih AA skillova. Također, drugi razlog može biti i općeniti manjak CV-a na višim tierima pa se ne slažu AA brodovi. Iz tog razloga sa Shokaku mogu komotno napasti i Montanu i Iowu i sve brodove koji imaju dobar AA. Čak sam i Des Moines potopio neki dan, doduše bio je pri kraju ali nije uspio zaustaviti moj nalet DB-a.
S druge strane, brzine aviona na srednjem i nižem tieru su drastično povećane. Shokakuovi avioni su super brzi i za čas sam na drugoj strani mape. Samim time ako se pravilno napada, s pramca - izgubit ću avione na povratku, ali ne i dok izvodim napad. Utoliko da se sad mora paziti kojom putanjom ti se avioni vraćaju jer ih se u prosjeku više gubi. Ne prelijetati druge brodove nakon napada. Tako da ima još više multitaskinga.
Kad podvučem crtu, CV na T-8 je sad nebalansiran (USN vs IJN) i Shokaku je u pravim rukama jako opasno oružje. Utoliko da se bojim kako je Lun u pravu da bi mogao pasti nerf čekić na IJN CV-e koji su sad glavno oružje za mlaćenje iz zraka.
Ovaj premium camo za koji sam iskeširao 3000 dublona se odmah isplatio. Pogotovo za CV koji u prosjeku dobiva manje po partiji od ostatka (ali u prosjeku svih partija više od drugih brodova jer je taj prosjek ~konstanta svaku partiju). Sad mi je skoro svaka partija 4-5 soma XP-a.
---
S Lunom u diviziji danas sreo onog kripla koji me TK-ao u Hiryu. Skuži on mene i ja njega odmah u startu i krene plovit prema meni i opet lansira torpeda. Fula, i Lun mu uzvrati ali stavi 3 u BB iza njega. Tako da sam ga ja morao iz zraka riješiti torpedima jer bi me on torpedirao. Nakon partije dobijem -2 na Karmu.
WG anti TK mehanizam ne funkcionira nimalo.