View Single Post
Staro 20.02.2016., 03:16   #1235
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Za početak, svaka čast na listi koju si složio ! Vjerujem da će mnogima biti od koristi.

Od ljeta imam ovaj stolac i mogu se složiti s dobrim dijelom toga što si naveo za DXRacer. Već sam ranije napisao par riječi o stolcu (link), ali ubacit ću još koji komentar ovdje.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
U stolcu se može doslovce leći, što je upitne koristi, ali recimo da je plus ak ti netko dođe u goste i lijen si dati 100kn za madrac na napuhavanje
Nećemo se zavaravati, ta funkcija je potpuno beskorisna . Probao sam je samo jednom (odmah nakon što sam složio stolac) i vidio da od toga ni štete ni koristi.

Citiraj:
Kao potpora lumbalnom dijelu leđa služi jastučić koji je predebel svakome osim Quasimodu.
Vidiš, meni je taj jastučić baš odličan, ali mi je trebalo par dana da mu nađem idealnu poziciju. Naslon stolca mi je potpuno okomit na pod, a leđima jedino dodirujem jastučić donjim dijelom, dok u gornjem dijelu jedino lopaticama dodirujem naslon. Više volim sam držati leđa uspravno nego da taj zadatak prepustim stolcu, pa mi te gornje uporišne točke više služe za kontrolu nego za stvarno naslanjanje na stolac.
Još jedna stvar vezana uz jastučić - blago će se spljoštiti, tj. oblikovati po leđima, pa nakon par tjedana postane još malo udobniji. Ili je to možda samo zato što ja imam 100 kg.

Ja sam Quasimodo

Citiraj:
Drugi jastučić za glavu/vrat pati od istog problema. Probao sam ga staviti na lumbalni dio ali je i dalje neudoban.
Jastučić za glavu je stvarno grozan. Koristio sam ga prva tri-četiri dana i odustao. Predebel je i imao sam osjećaj da mi gura glavu prema naprijed i dolje. Čim sam osjetio prvo blago zatezanje u vratu, to mu je bio kraj. Sad ga pas koristi. Njoj baš dobro dođe da ima na što nasloniti bradu kada leži.
Osim toga, čak i da mi je jastučić odgovarao, vrlo vjerojatno bi i unatoč tome vrlo brzo bio proslijeđen psu jer ga se na ovaj moj stolac ne može pošteno pričvrstiti, pa lako izleti.

Citiraj:
Izdignute bočnice u sjedišnom dijelu su nešto šire, ali i dalje na isti način pritišću oba guzna obraza kod dužeg sjedenja.
Prvih par dana mi je jako smetalo što ne mogu noge raširiti koliko me volja, ali na to sam se navikao s vremenom, tako da više ni ne primjećujem. Nije baš da sam Jennifer Lopez, ali ne bih rekao da sam sitan u tom dijelu. Kad sam veslao u osmercu, nakon jednog trening smo kao svi išli probati kako je to kormilariti. Ja sam bio jedini od nas devet koji nije mogao guzicu ugurati na kormilarsko mjesto, a bilo je u čamcu dečki koji su bili teži od mene.

S obzirom na cenzuriranu sliku, jasno je da ti moraš sjediti raširenijih nogu i da ti onda izdignute bočnice smetaju

Citiraj:
U autu u kojem se voze trke takva potpora ima smisla, na stolici za rad prek računalom ne pretjerano.
DXRacer

Citiraj:
To je to, od horizontalnog podešavanja dubine sjednog dijela nema ništa nažalost.
Kako nemaju baš previše mogućnosti za podešavanje, to je velika mana svih DXRacerovih stolaca - ili ti paše ili ne, treće nema. Upravo iz toga razloga ih se ne isplati naručivati na slijepo, nego prvo otići probati, pa onda odlučiti o kupnji. Na neke stvari se moguće naviknuti s vremenom, ali ako u samom startu postoje stvari koje bi mogle predstavljati problem, bolje je krenuti u potragu za nekim drugim stolcem. Previše je to para za stolac s kojim ćeš biti osrednje zadovoljan.

Citiraj:
Ovih 300 u tekstilnom ili 350 u kožnom izdanju stolac jednostavno s ergonomskog gledišta ne vrijedi.
Ne kužim se dovoljno u stolce i ne pratim ih aktivno, pa ne mogu procijeniti vrijedi li stolac onoliko koliko se za njega traži, no s obizorm da sam pri kupvanju stolca obišao sve trgovine u Zagrebu (neke i po dva puta) te nisam našao nijedan koji bi mi bolje odgovarao, kupio sam ovaj koji imam sada. Kao što sam i u onom prethodnom osvrtu na stolac rekao, ne znam je li cijena realna, ali nije mi ni najmanje žao što sam dao te pare. Žao mi je što nisam pričekao završetak projekta na kojem sam radio preko ljeta jer bih nakon što su mi isplatili bonus mogao bez problema kupiti neki Ergohuman, Miru 2, Aeron ili nešto slično, ali jbg sad.
KhongLo je offline   Reply With Quote