Nemam pojma

Da kod benzinca nema smisla blindirat ionako nema velike čađe..Kod mojeg mjet je zatvoren (ili barem mislim, piše otvorenost nekih 3%, možda se nemože zbog čađe zatvorit skroz) vožnji, sutra ako budem imao vremena ću baš istestirat..
edit
Drek, neču ništa testirat blokirao sam ga odmah po kupnji auta
Citiraj:
Dakle - EGR je smišljen da smanji NOx-e. Kako to radi? Pa jednostavno - vraća u usis izgorjele ispušne plinove koji su siromašni kisikom pa NOx ne može nastati - jer nakon što izgore HC-i ne ostane kisika da bi se dalje oksidirao dušik u dušikove okside.
Toliko o teoriji.
Činjenica je da stari tipovi EGR-a vrlo loše reguliraju količinu kisika u cilindrima pa ili imaš NOx (višak "svježeg" zraka) ili imaš čađu (manjeka "svježeg" zraka). Propali Mazdin Skyactive koncept je dokaz da ni NOVI EGR-ovi (tzv napredni) nisu u stanju regulirat kak spada.
Pa da se vratim na potrošnju .... zašto bi ona bila viša? Pa zato jer auto bolje ide pa se vlasnici zanesu ..... drugog objašnjenja NEMA.
Da se vratim na temperaturu ispušnih .... hoće li biti viša? Hoće. Zašto? Pa jer i dušik izgara u NOx-e .... ne samo gorivo .... samo ..... KOLIKO viša? E pa zanemarivo. Jer treba energija da se N i O2 spoje pa onda NO dalje oksidira u NO2 .... Ukratko - zanemari.
Dakle negativnih nuspojava za MOTOR nema. Samo dobroditi.
Na tvojoj je duši hoćeš li prihvatiti rezultate jedne studije da su NOx-i krivi za 5900 mrtvih u Londonu 2010 godine.
|