View Single Post
Staro 15.02.2016., 15:33   #2239
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Tih 69kn i 25kn je po korisniku?
+ skupa oprema za centralu koja mora investitor ugraditi+ međugradski/državni link+....
Teško je biti konkurentan kada ht nabija cijene najma.
Cca 70 kn po korisniku.

Ne nabija HT, ali ni ne može dozvoljiti "daj što daš" varijantu. Netko investiciju mora pokriti, ne može ići na trošak HT-a bez zarade.

Citiraj:
Autor Froxie24 Pregled postova
Baš. Rekao bi ako vam treba izgradite si sami.
Nije mi samo jasno kad su već Iskon, Optima pod vlasništvom HT-a. Mislim zašto ne bi surađivali makar što se tiće unaprijeđanja optičke infrastrukture mislim da bi ih manje koštalo da zajedno ulažu u ono što će vjerojatno zajedno i dijeliti.
Iskon i Optima za to nemaju para, bez obzira što su u vlasništvu HT-a (to ne znači da su HT).

Citiraj:
Autor Froxie24 Pregled postova
Mislim glupo je da HT financira primjerice ugradnju optickih vodova unutar zgrada i kasnije onda iznamljuje drugima. Zar ne bi bilo bolje da taj trošak zajedno raspodijele prilikom instalacije i onda bi svi imali pravo koristiti tu infrastrukturu zajedno. Tak i tak svi koriste iste centrale, iste parice i sl za pristup do istih korisnika.
Tko bi raspodijelio trošak? Imaš jedan i pol telekom koji je u stanju investirati. Sve ostalo je dječja igra.
Centrale jesu najčešće iste kao i infrastruktura (što je HT-ova obaveza), no aktivna oprema nije. O optici da ne govorim.

Citiraj:
Autor Razor Pregled postova
Bilo bi najbolje kad bi instalacije unutar zgrade odradila sama zgrada i onda trazila od telekomova bolji deal.
Enormna investicija za zgradu, ako imalo želi napraviti kako spada.