Citiraj:
Autor Ag008
Tih 69kn i 25kn je po korisniku?
+ skupa oprema za centralu koja mora investitor ugraditi+ međugradski/državni link+....
Teško je biti konkurentan kada ht nabija cijene najma.
|
Cca 70 kn po korisniku.
Ne nabija HT, ali ni ne može dozvoljiti "daj što daš" varijantu. Netko investiciju mora pokriti, ne može ići na trošak HT-a bez zarade.
Citiraj:
Autor Froxie24
Baš. Rekao bi ako vam treba izgradite si sami.
Nije mi samo jasno kad su već Iskon, Optima pod vlasništvom HT-a. Mislim zašto ne bi surađivali makar što se tiće unaprijeđanja optičke infrastrukture mislim da bi ih manje koštalo da zajedno ulažu u ono što će vjerojatno zajedno i dijeliti.
|
Iskon i Optima za to nemaju para, bez obzira što su u vlasništvu HT-a (to ne znači da su HT).
Citiraj:
Autor Froxie24
Mislim glupo je da HT financira primjerice ugradnju optickih vodova unutar zgrada i kasnije onda iznamljuje drugima. Zar ne bi bilo bolje da taj trošak zajedno raspodijele prilikom instalacije i onda bi svi imali pravo koristiti tu infrastrukturu zajedno. Tak i tak svi koriste iste centrale, iste parice i sl za pristup do istih korisnika.
|
Tko bi raspodijelio trošak? Imaš jedan i pol telekom koji je u stanju investirati. Sve ostalo je dječja igra.
Centrale jesu najčešće iste kao i infrastruktura (što je HT-ova obaveza), no aktivna oprema nije. O optici da ne govorim.
Citiraj:
Autor Razor
Bilo bi najbolje kad bi instalacije unutar zgrade odradila sama zgrada i onda trazila od telekomova bolji deal.
|
Enormna investicija za zgradu, ako imalo želi napraviti kako spada.