View Single Post
Staro 14.10.2005., 07:59   #9
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Visage
Pa sad se vidi se i koliko sam ranije pricao o Riveru (sada IRIVER-u) od drugih ovdje

Taj prefiks je upravo dobio kasnije !

U pocetku se zvao Buckeye River, pa neka kombinacija indijanskih naziva i na kraju je dobio pomodni iMac "i" te da ne bude opet preocigledno "i" postade "I"

Gledao sam tu firmu tek za vrijeme naznaka radjanja mp3 djepnjaka a sam uredjaj je bio puno veci i glomazniji (proto) te je imao i ugradjen TV tuner, no kladim se da ce to kad-tad doci kao opcija.

Poslusaj Philips HDD seriju, bolji je po zvuku za finu nijansu, jer sam isto do sada zagovarao Riverka naspram ipodoidnih sprava.

Prvog IPOD-a sam uzeo ponukan Stereophile clankom o mogucnostima slusanja RAW PCM WAV-a, no trpiti gabarite koji jos u sebi nemaju ni FM tuner je previse !

Trenutno nemam niti jednog (GMS izuzet)

To nisam znao. Dok sam kupovao iRivera 2003. godine, nisam ni znao o kojem je brandu riječ. Tražio sam prodavača da mi ga ustupi na probu, a kako je to bila Njemačka (Frankfurt), a ne HR, to su mi sa zadovoljstvom i omogućili. Nakon fascinacije odličnim zvukom a pogotovo nevjerojatno osjetljivim i kvaltetnim ugrađenim mikrofonom, kao i odličnom opremljenošču, odmah sam kupio 128 MB model za vrlo skupih 200 eura. Ispočetka sam pomislio nisam li možda preplatio to, ali kroz dvije godine, svaki dan me sve više oduševljavao...

Usporedio sam zvuk iRivera sa slijedećim playerima: Creative Zen Touch Micro, Apple iPod 40 GB, MSI MegaPlayer 515 i jeftinjak Digitball-u.

Slušalice su bile Sennheiser HD212Pro, HD200 Master, PX100 i Bose TriPort.

Rezultat je slijedeći: Creative ima korektan zvuk no smanjene dinamike i slabog pojačala da pogoni bilo koje veće slušalice osim onih "in-ear", Apple ima odličan zvuk no nešto plići i sa "manje zraka" nego iRiver, MSI ima grozan zvuk - prepuno izobličenja i bez dubine (iako najsnažniji izlaz), a Digitball ima odličan zvuk za novac. iRiver je proizašao kao pobjednik.

Zanima me zvuk Philipsa, no uvijek su me od njega odvraćali prigovori javnosti na funkcionalnost proizvoda, a kako znamo, kod malih MP3 playera nije sve samo u zvuku već i u drugim, praktičnim stvarima...

Ali fascinantno je kako su časopisi potplaćeni da dižu iPod u nebesa. Najzanimljivije mi je davanje 5 zvjezdica uz komentar "najbolje ikada" iPod Shuffle-u zbog odličnog zvuka, s tim da je nedostatak ekrana "manji nedostatak" (!), dok u istom testu iRiver biva, unatoč procjeni o odličnom zvuku, kažnjen sa samo tri zvjezdice jer ima komplicirano korisničko sučelje!!!
Riječ je o What HIFI-ju, gdje malo toga o HIFI-ju sada ima, a na svakoj naslovnici nalazimo sliku velebnog iPoda i recenzije namijenjene mu (skupe) dodatne opreme... zapravo, ime časopisa je sasvim adekvatino - "Koji HIFI?"
Jango Fett je offline   Reply With Quote