Moje štovannje svima!
Zgrada u Zapruđu, Novi Zagreb. Dolazi meni (zatražio bio od T-com-a svjetlovodnu) uposlenik Ericsson-a. Jer Ericsson je jedini izvođač tih radova u Republici Hrvatskoj, a radove bi platio T-com.
Podpis na "SUGLASNOST" treba. Hoćemo, mi neki od suvlasnika, riešiti to za cielu zgradu. Oko 140 je suvlasnika. Može to dati samo predstavnik suvlasnika. Koji ne može podpisati ako nema pristanak 50% + 1 suvlasnika. [*]
Plan: objasniti priču preko oglasne ploče suvlasnicima i dobiti podpise.
Prije toga, VAŽNO. Ne bismo voljeli da itko bude vezan dobiti svjetlovodnu samo preko T-com-a. Čovjek iz Ericssona nije znao, a i nije mu posao objasniti u svezi.
Pitanje: hoće li moći, kad bude Ericsson ugradio sve stubišne nadžbučne instalacije za svjetlovodnu, stanari (suvlasnici zgrade) koji su kod Iskona (kupljen navodno od VIP-a, pa je za očekivati da će nuditi ako još ne nude), ili kod VIP-a, ili kod Amisa, ili kod Optime, ili kod B-net-a, hoće li svi oni kod svog ISP-a moći, bez nekih problema, administrativnih kvaka, i drugoga, kad taj njihov ISP im ponudi svjetlovodnu, hoće li na istu moći prieći bez nekih nameta koji bi proizlazili iz možda vlasničtva T-com-a nad tim instalacijama?
Ne bih htio da itko bude vezan uz T-com, ili ne imati mogućnost izbora i sve ostalo.
Nadam se da je pitanje jasno...
Unapried hvala na odgovoru! Svako dobro!
---
[*] je li to baš neoborivo pravno nužno? Zna li tko?