View Single Post
Staro 12.02.2016., 14:31   #2218
Froxie24
Registered User

Datum registracije: Feb 2015
Baš me zanima što T-com misli o boldanom. Sigurno "E da ne bi ja platio ja ugradio i sad da drugi marširaju. Ma ne može, dat ćemo im kablove ali ćemo ih sabotirati iako će nam plaćati naknadu."
Citiraj:
HAKOM je, da bi s jedne strane operatorima smanjio nepotrebne troškove koji proizlaze iz multipliciranja instalacija unutar zgrada, a s druge strane zaštitio imovinu suvlasnika od nagrđivanja unutrašnjeg izgleda zgrade nepotrebnim postavljanjem više instalacija, propisima obvezao operatore, koji grade/postavljaju svjetlovodne distribucijske mreže da u zgradama koje se nalaze u području obuhvata svjetlovodne distribucijske mreže (SDM), a nemaju svjetlovodnu instalaciju, ugovore sa (su)vlasnicima postavljanje instalacije unutar zgrada do svakog stana/poslovnog prostora u zgradi. Takvim ugovorom operator postaje „operator zgrade“ u smislu Pravilnika o načinu i uvjetima pristupa i zajedničkog korištenja elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme te je obvezan dati pristup svjetlovodnim instalacijama svim drugim operatorima što (su)vlasnicima (odnosno korisnicima stana/poslovnog prostora) omogućuje slobodan izbor operatora usluge. S druge strane svim operatorima je na taj način omogućeno pružanje usluga svim krajnjim korisnicima bez potrebe da postavljaju vlastite svjetlovodne instalacije unutar zgrada.
Froxie24 je offline   Reply With Quote