Ako pričamo o nastavku iz 2012. zvanom Enemy Unknown onda se ne bi složija nikako (čak ni za sam početak), odabra sam nivo ispod najtežeg - Classic (jer navodno nema save/loada za vrime misije na najtežem Impossible)
Dogura sam trenutno do 28.12.2015., samo je Egipat pobiga iz "alijanse", Memorial centar je prazan (nijedan vojnik nije izgubljen), svih 6 vojnika koje 99% korisitim su naoružani plazmama i Titan oklopom i najviši su rank, trenutno je sav research obavljen (imam 57 inženjera i 65 znanstvenika), svaki kontinent je pokriven Firestormom (plasma ili EMP naoružanje), još mi samo ostaju 3 satelita za pokrit sve zemlje (izuzev panično usranog Egipta), cash per month mi je trenutno 876$, a u inventaru imam cilo bogatstvo koje mogu utopit na black marketu....
2 vojnika su full PSI (nijednog nisam plaća/regrutira) od trenutnih 16, a kritično su bili ozlijeđeni samo 2 puta sveukupno, pa im je Will svima ostao visok.....
Mi ili ne igramo istu igru, ili se moj papak style = 1 sniper, 1 heavy, 2 assault, 2 support, svi uvik grupirani i pomicani samo do onog plavog aktivnog polja obilato isplatija
Niti korisitim medkitove ni granate, umisto te opreme sam im stavija dodatni oklop, i koristim 90% Overwatch, Rapid Fire, Run & Gun i jako jako rijetko smoke grenade, za smanjit štetu tj. napravit umjetni zaklon...
SS-ovci na uvid nevjernim Tomama
BTW Za početnu lokaciju sam odabra Sj. Ameriku jer sam planira imat puno veću flotu, ali ne znam koliko još ima do kraja pa možda odustanem od te ideje
Možda je sranje ako se loše krene u samom početku (krivi researchi, oprema, taktika u borbi, krive zgrade i redoslijed gradnje....) to sve skupa kasnije ispravit, ali dobro sam proučija statse i krenuo jako oprezno umisto žestokim RAMBO AMADEUS stilom