View Single Post
Staro 10.02.2016., 12:18   #1565
Razor
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Ljudi, nemojte se cuditi odlukama WG-a. WG ne zanima balans niti ga je ikad zanimao. Igrao sam tenkove od rane bete i modus operandi im je uvjek isti.
Korak 1: Buff-aj / dodaj nesto sto je buffano preko svake mjere kako bi ljudi poceli grindati i kako bi ih sto vise uplatilo permium (jer eto ljudi vole imati nesto dobro sto je prije moguce).
Korak 2: Kad odredjena kolicina aktivnih igraca dodje do buffanog vozila, buff-aj nesto sto ga moze counterat preko svake mjere.
Korak 3: Kad dovoljan broj ljudi ima buffana vozila nerfaj to uz objasnjenje da se pazi na "historical accuracy" i "balans".
Korak 4: ponovi korak 1

I tako funkcioniraju ODUVJEK i funkcionirat ce dok traju jer im to donosi ogromnu kolicinu novaca.

Pa to je firma koja je bez imalo griznje savjesti napravila par OP artiljerija, i onda kad je ekipa to sve nagrindala, nerfala cijelu VRSTU a ne samo buffana vozila. A i sam nerf nije bio "nerf" i "dovodjenje u red sa ostalima" vec su im odrezali i ruke i noge i ponistili mjesece grindanja, nakon cega su naravno buff-ali cijeli drugi aspekt igre i natjerali budale da opet grindaju od nule.

Niti jedna WG-ova igra nikad nece biti balansirana, jer njima balans ne donosi novce. Pare donosi disbalans, tj. promjene balansa kako bi se ljude tjeralo da non stop hvataju nesto novo.

Zadnje izmijenjeno od: Razor. 10.02.2016. u 16:39. Razlog: nepismen sam
Razor je offline   Reply With Quote