08.02.2016., 10:43
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Znači klasika, činčevi....
Hmm...za početak da tek kreneš u tu tematiku ti je najbitnija stvar da prosurfaš malo i da skužiš od svih tih činčeva, banana, optike, HDMI što je ulaz a što izlaz.
Ekipa ti je već dosta stvari rekla pa ajmo redom.
1. Ovo što si spomenuo da bi preko HDMI-ja slao signal na pojačalo je HDMI ARC (Audio Return Channnel) i to možeš jedino ako ti podržava telka i pojačalo. Ja imam denona starog malo manje od godine dana i to ne podržava iako Toshiba koja je stara oko 4 godine to podržava.
2. Ovi hdmi konektori koje imas na telki su ti ulazi a ne izlazi. Ulazi općenito očekuju signal dok izlazi daju signal.
3. Većinom sve telke daju zvuk u 2.0, neznam uopce da li postoje telke koje imaju 5.1 zvuk ugrađen u sebi....
4. Ako hoćeš gledati filmove u 5.1 mislim da ti ne preostaje nista drugi nego da kupis neku bolju zvučnu sa 5.1 ali koja ima činčeve i onda ih spojiti na pojačalo. I još jedan činč koji bi išao direktno iz te kartice u telku za sliku...
Može biti da griješim jer nisam nikad te činčeve koristio uz HDMI pa nek me ekipa ispravi ako griješim...
|
Hvala ti na pojašnjenju. Znači sve skupa banana, mislio sam spojit nešto što nije moguće, ili je uz neke dodatke. Tak mi i treba kad žurim...
Treba netko kućno kino? 
|
|
|