View Single Post
Staro 08.02.2016., 10:43   #8
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Znači klasika, činčevi....

Hmm...za početak da tek kreneš u tu tematiku ti je najbitnija stvar da prosurfaš malo i da skužiš od svih tih činčeva, banana, optike, HDMI što je ulaz a što izlaz.

Ekipa ti je već dosta stvari rekla pa ajmo redom.

1. Ovo što si spomenuo da bi preko HDMI-ja slao signal na pojačalo je HDMI ARC (Audio Return Channnel) i to možeš jedino ako ti podržava telka i pojačalo. Ja imam denona starog malo manje od godine dana i to ne podržava iako Toshiba koja je stara oko 4 godine to podržava.

2. Ovi hdmi konektori koje imas na telki su ti ulazi a ne izlazi. Ulazi općenito očekuju signal dok izlazi daju signal.

3. Većinom sve telke daju zvuk u 2.0, neznam uopce da li postoje telke koje imaju 5.1 zvuk ugrađen u sebi....

4. Ako hoćeš gledati filmove u 5.1 mislim da ti ne preostaje nista drugi nego da kupis neku bolju zvučnu sa 5.1 ali koja ima činčeve i onda ih spojiti na pojačalo. I još jedan činč koji bi išao direktno iz te kartice u telku za sliku...

Može biti da griješim jer nisam nikad te činčeve koristio uz HDMI pa nek me ekipa ispravi ako griješim...
Hvala ti na pojašnjenju. Znači sve skupa banana, mislio sam spojit nešto što nije moguće, ili je uz neke dodatke. Tak mi i treba kad žurim...

Treba netko kućno kino?
Newmie je offline   Reply With Quote