View Single Post
Staro 07.02.2016., 18:07   #1486
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ovisi dal ti se da čekati na te am4 ploče... to su sve neslužbene informacije

Što se tiče toga da si bio razočaran fm2 performansama (dakle procesorima) znaj da bristol ridge (excavator jezgre) neće biti ništa bitno jači od steamrollera (za mobilni excavator je bilo "4-15%").

Ovo za 80% ipc da nije dovoljno te nisam baš razumio što si htio reći

A da ženi jednostavno kupiš celerona ako nije power user

Hoću reć da prema tim testovima intel ima bolji IPC i preko 80%.
FM2 bi za nju bio ok, al ne želim kupit platformu koja će bit mrtva kroz koji mjesec. Kaveri bi joj bio ok, privremeno.

Volim odigrat starcraft i ona samnom, a iz iskustva x4 760 na 5GHZ nije dovoljno dobar za starcraft (u prilogu cb15 rezultati)...to sam slagao bratu za poklon i nije bilo dovoljno dobro (FPS na većim borbama bi pao i ispod 20), a u zadnje vrijeme dosta igram 4v4 što ubije i mog skylake-a.

Razlika prema testovima iz mog prethodnog posta (anand) od excavator mobile jezgri i skylake mobile jezgri je 80+% u single core performansama.
Isto se vidi i na slici, sad imam i5 6600k@ 4.7 GHz što je skoro 80% brže nego x4 760k @ 5 GHz.

Moja nekakva filozofija je da kad nešto kupujem ne volim kupit nešto staro, na žalost kod intela što god kupiš za godinu dana izađe novo.
AMD je tu puno bolji, trenutno najjači njihov chipset je živ već 5 godina i ideja da samo upiknem novi procesor (zen ili zen apu) u nadolazeću platformu mi je super.
Čak mislim da i generacija poslije zena ide na istu platformu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cb15.JPG‎
Views:	412
Size:	56.3 kB
ID:	15995  
markecSMB je offline   Reply With Quote