A ne znam bas da je tako. Ekipa na Windows store-u trosi vise nego Android (iOS i dalje nepobjediv) tako da sto se toga tice, ako je app dobar, prodavat ce se, nece bit piratluka.
Sto se tice MS-ovih appova koji su bolji na drugim platformama, to su uglavnom appovi koje su dobili tako da su kupili cijele kompanije i rebrandali u svoj proizvod (Outlook na Android/iOS-u npr.).
A to sto Google zeli vidit opcenito propast Windowsa pa nista svog ne pustaju na na platformu (sjetimo se drame sa YouTube app-om koji je bio apsolutno najbolji app na ijednoj platformi, pa je google krenuo kenjat kako appovi moraju bit razvijeni web tehnologijom a ne native inace krse ToS... ili drame sa syncanjem GMail-a na WP-u). Onda jos imas Snapchat CEO-a koji otvoreno kaze da mrzi MS i da ce banat sve accountove koji koriste 3rd party appove (i to se desavalo na WP-u, dok Android ima 3rd party appove koji i dalje rade).
Sve u svemu, ne mislim da je toliko crno. To sto ja ucim iOS development je s jedne strane jer mi se Swift kao jezik svidja, s druge strane jer sam zadnjih 5-6 godina na MS stacku (od MVC .NET-a i Web API-a za web, preko WPF-a za desktop i sa UWP za desktop/mobile) pa da vidim kakva je trava s druge strane. Jedino sto mi fali na iOS-u je XAML, stvarno je najbolji makrup za pisanje UI-a.