Citiraj:
Autor adaksinjo
bio i ja i mogu potvrditi da o leru nema govora. kod proklizavanja po snijegu i ledu se spominje stiskanje kvacila, a ove rampe s vodom simuliraju zimske uvjete na cesti.
ako nekog zanima clio 2 ph 2 1.6 16V 2005. sa 56,000km, nek se javi na pm, u neko skoro vrijeme će na prodaju.
|
Dvotaktol si redovito mijenjao?
--
I sam sam nedavno bio na firminom tečaju sigurne vožnje i tamo su nam uvijek rekli da se stisne kuplung jer većina vozača ne zna gdje je granica kod koje se može izvući auto gasom.
Malkec sam isprobao dal ide samo kontrola gasom, ali jako jako teško, ako je kut izbačaja ove klizne ploče jači nema šanse da vozač vrati auto samo gasom. Kaže instruktor da bez da znaš na koju te stranu izbaci nećeš moći ni kao profi izravnat auto u brzini.
Naravno, na tečaju se simulira udarac drugog vozila u tvoj zadnji kraj, a proklizavanje i kontrola auta se radila na "ravnom", jednom na mokrom asfaltu, drugi put na skliskom betonu i treći put pol-pol. Kod ovog pol pol je interesantno vidjeti kak se auto ponaša s uključenim DSC/ESP i ABS-om vs samo ABS vs bez ičega.
Ako netko ima priliku otići, bez obzira sam platio ili preko firme, preporučujem

Osim što je zabavno, zorno shvatiš zašto su npr ograničenja 30 ili 50, a ne 35 ili 55. Ukratko: zona 30 je zona 30. 5kmph više daje dulji zaustavni put. Taman da je 5cm, ak te 5cm dijeli od toga da nekom dijetetu podariš invaliditet do kraja života, vrijedi. Zona 30 neće trajati sljedećih 100km da se isplati ići 5kmph brže...