Citiraj:
Autor Nikky
Uzmi lap i prvo provjeri kako se sve skupa ponaša kada je žicom (Lan) spojen na router.
Lako je moguće da je konkretni primjerak ZTE - a neispravan, možda da prijaviš kvar / tražiš zamjenu ?
|
Preko kabla radi odlično.
Citiraj:
Autor jp_rv
kao prvo, nije mi nikad bilo jasno koji će vam drek full brzina na mobitelima i sličnim uređajima. imaš optiku, šta će bit 80 mbita vjerojatno. ŠTA ĆE TI 80mbita na fakin mobitelu?
|
Probati ću ti pojasniti

Mobitel i Chromecast su mi primarni uređaji za konzumaciju internet sadržaja.
Netflix. Popcorntime i Showbox (castanje na chromecast), Muzika isto chromecast.
Laptop palim samo kada imam nekog ozbiljnijeg posla.
Plus ne radi se od 80Mbps nego 50Mbps
Citiraj:
Autor jp_rv
drugo, nemoš ga mijenjat (barem ne na jednostavan način) jer je nužan da bi ti radila telefonija. ono šta možeš napravit jer prebacit mu net u bridge, i kupit svoj vlastiti bolji jači brži skuplji router koji će imat snage progurat 100mbita kroz wan port, i ima 300mbita wifi N.
ovisno o karakteristikama kuće/zgrade i broju susjednih wifi mreža, možda ti 2.4ghz neće radit bolje nego sada. kod mojih staraca ne ide, zato imam 2 routera sa 2 wifi mreže koji pokrivaju različite dijelove stana. a nije da imaju veliki stan. kad izlistam wifi mreže, u svakoj prostoriji mi ih nađe 30tak. da ga ubiješ neće wifi radit stabilno. sve šta je tehnički moguće spojit kabelom, je već spojeno kabelom.
instaliraj inssider na laptop i skeniraj. podesi kanal na routeru na onaj koji je najmanje zastupljen i koji ima najniži signal u tvom stanu.
|
Telefonija mi je apsolutno nebitna, telefon ne koristim (ni ne posjedujem) tako da ću vjerojatno (ako ne uspijem složiti ZTE da radi kako treba) uzeti neki bolji dual band AC router (Razmišljam o TP link Archer C2 ili C5).
Idealno bi bilo da ga mogu spojiti direktno u ONT, i ZTE potpuno maknuti iz priče. Ne znam je li to moguće?
Skeniranje mreže je bilo prvo što sam probao. Dosta je veliko zagušenje na 2.4GHz (cca 10 mreža ništa na 5GHz) no ne prestrašno. ZTE je postavljen na najbolji kanal i svaki put kada ga pratim je najjači signal.