View Single Post
Staro 05.02.2016., 15:10   #892
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Dcos Pregled postova
Pozdrav,

Trebam pomoć oko ovog rutera. Već lagano gubim živce i volju ga složiti da radi kako treba. Imam optiku i ovaj ruter i nikako ne mogu dobiti da mi internet radi stabilno i brzo.

(...)

Ima li netko ideju što još mogu probati prije nego se odlučim kupiti novi router i baciti ZTE u smeće?
kao prvo, nije mi nikad bilo jasno koji će vam drek full brzina na mobitelima i sličnim uređajima. imaš optiku, šta će bit 80 mbita vjerojatno. ŠTA ĆE TI 80mbita na fakin mobitelu?

drugo, nemoš ga mijenjat (barem ne na jednostavan način) jer je nužan da bi ti radila telefonija. ono šta možeš napravit jer prebacit mu net u bridge, i kupit svoj vlastiti bolji jači brži skuplji router koji će imat snage progurat 100mbita kroz wan port, i ima 300mbita wifi N.
ovisno o karakteristikama kuće/zgrade i broju susjednih wifi mreža, možda ti 2.4ghz neće radit bolje nego sada. kod mojih staraca ne ide, zato imam 2 routera sa 2 wifi mreže koji pokrivaju različite dijelove stana. a nije da imaju veliki stan. kad izlistam wifi mreže, u svakoj prostoriji mi ih nađe 30tak. da ga ubiješ neće wifi radit stabilno. sve šta je tehnički moguće spojit kabelom, je već spojeno kabelom.

instaliraj inssider na laptop i skeniraj. podesi kanal na routeru na onaj koji je najmanje zastupljen i koji ima najniži signal u tvom stanu.
jp_rv je offline   Reply With Quote