Pozdrav,
Trebam pomoć oko ovog rutera. Već lagano gubim živce i volju ga složiti da radi kako treba. Imam optiku i ovaj ruter i nikako ne mogu dobiti da mi internet radi stabilno i brzo.
Uređaji koji se spajaju su dva android mobitela (Galaxy S5 i Nexus 5), Chromecast i laptopi. Svi se spajaju preko WIFI.
Trenutačno sam složio pod wifi settings da koristi "N only", morao sam staviti QoS type SSID iz razloga jer ako toga nema neće mi se spojiti niti Chromecast ni Nexus 5.
Trenutno mi je najveći problem da mi se čini da je response time užasno loš. Naprimjer ako otvorim youtube video, prvo dobrih 30 sec se ne događa ništa, i onda dok krene je sve ok. I tako je sa svakim linkom i sa svim.
Uz to, Nexus 5 ne može zadržati konekciju sa WIFI-em dok ode u sleep (scren off nakon par minuta). To se nije događalo prije.
Ako stavim na bilo što drugo osim "N only" još je gore, onda mi na laptopu stalno puca veza odnosno užasno se uspori net.
Ima li netko ideju što još mogu probati prije nego se odlučim kupiti novi router i baciti ZTE u smeće?