Citiraj:
Autor trouble
Od par putova izvan metropolita nisam se baš nagledao gužvi,dapače vidio sam i dva grada blizu veličine ZGa skoro bez gužvi. A vidio sam i luđaka na cestama. Voze isto ko i mi... o kulturi dovoljno govori izraz: he gave me a finger
|
Prošao sam par desetina tisuća milja na njihovim cestama, vozio po gužvama istočne i zapadne obale i nisam nikad vidio niti jednog "luđaka" kakve dnevno viđam na našim cestama.
Ako se voziš po pustarama naravno da ćeš se nagledati praznih cesta. Ajde se provozaj u rush hour po LA, SF, NY.... Tad ćeš shvatiti čemu automatik, zašto je izmišljen TA na radiju i slično.
Citiraj:
Autor trouble
Da,ameri kažu. Za njih je Lincoln Towncar pojam luksuza bez obzira što znaju da postoji S klasa.
|
Town Car? Ti to ozbiljno?

Probaj se provozati bogatijim dijelovima pa vidi.
Citiraj:
Autor trouble
Ne znam,evo pogledah par commerciala iz 70ih i ni riječi o MPG....možda gledam krive aute  Tu je kolekcija reklamnih postera, nigdje MPGa...
Čak ni u 90' se za neke mainstream aute ne spominje MPG....a danas,pošto gledam DOSTA NBA utakmica preko streamova,reklama te bombardira sa MPG stavkama ko da si Dresden.
|
Kažeš, reklame?

Ajde do prvog salona i vidi. Web stranice. Službena dokumentacija.
MPG je zadnjih 20 godina "a must". Čak su me upozoravali na MPG kad sam zagledavao Vipera.
Citiraj:
Autor trouble
DAkle MPG kao izraz unatar brošure je postojao 70' čak i 60' ali nikad nije bio objavljivan na headlineu nego je bio na 5. strani prospekta skupa sa dužinom u inčima i visinom.
|
Naravno da je bio na petoj strani prospekta. No probija se naprijed jer je problem sve veći. Što misliš zašto imaju tone elektro / hibrid vozila na cesti, dolaze dizelaši i slično?
Citiraj:
Autor trouble
Je,čak je i rasprodan u vrlo kratkom roku zbog te stavke. Ostalo je za povijest....
|
Baš radi MPG stavke...
Citiraj:
Autor 1v@n
Ne znam detalje. Pričali smo nešto s nekim mehaničarom oko AT mjenjača, pa nas je pitao kako vozimo. Stari ima naviku na ručnom izbaciti iz brzine i kliziti, pa je to prakticirao i na automatskom (iako nije baš praktično), pa smo dobili jezikovu juhu da to nikako nije preporučljivo.
|
To nije pametno, samo je jedno to raditi na semaforu, drugo u vožnji.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Imam frenda koji je ugasio auto na nizbrdici da ustedi gorivo...
Bilo je super kad se zablokirao volan. Zabava za cijelu obitelj.
|
Za Darwinovu nagradu...
Citiraj:
Autor Flood
Baš to.Da je sa rukama 10k kn,di je ostatak otišao...
|
Mislim da je problem s ovim "2007. godina". Koliko se sjećam tad smo i mi imali problema s bolesnim cijenama održavanja VW-a i uskoro je "izbačen" iz flote.