Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.02.2016., 12:28   #19584
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Slazem se, ali u slucaju saltanja u nize brzine postoji međugas (barem za iskusnije vozace i one koji ga znaju iskoristiti) pa se ipak smanji trenje i trosenje lamele... Al unatoc tome ja osobno jako rijetko saltam iz trece u drugu kad dolazim pred crveni semafor. Znaci vozim npr. u cetvrtoj i prije semafora obavezno u trecu a zatim kocenje motorom i kocnicama (po potrebi) sve do cca 1000-1200rpm, zatim u ler i kocnica... Nemam naviku kotrljat se u leru jednom kad se zaletim, radije saltam u visu pa lagano bez gasa, iz razloga sto imam osjecaj manje kontrole nad autom. Ima sam prilike vozit se sa takvim "vozacima" (citaj antitalentima i kamikazama) koji se kotrljaju sa stisnutim kvacilom po ravnome pa nastave cak i u zavoju ... Takve IMHO triba izbjegavati u sirokom luku.
Pa i ne troši se baš lamela tada toliko, dok s međugasom potrošiš nešto malo goriva.. prije sam stalno "međugasirao" al sad samo po potrebi, ugl. na žešćim uzbrdicama/zavojima.

E vidiš, i sad zamisli kad takve antitalente pukne žuta minuta pa stisnu malo po gasu..
Penryn je offline   Reply With Quote