View Single Post
Staro 04.02.2016., 03:06   #179
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Kao što rekoh u jednom od isfrustriranih postova
Tutorial je SMJERNICA.... Hoćeš ga odraditi TOČNO kako piše ili ćeš prilagoditi neke varijable sebi je tvoj osobni odabir.
Hoćeš li ti sad preimenovati u "BIOS.BIN" jer tako piše u tutorialu da bi bilo jednostavnije ili ćeš ostaviti "P35DS3R.F13" pa pisati "cbrom195.exe P35DS3R.F13 /nc_cpucode NCPUCODE.BIN" je tvoja stvar...

Također postupak flashovanja. Svako ima svoju filozofiju.
Hoćeš pratiti ono što piše u uputstvima od ploče ili ćeš ići drugim načinom zavisi od tebe.

Evo moje osobno iskustvo:
Znači DFI je u vrijeme pisanja tutoriala jedva imao support za stare LanParty ploče (morao si doslovno kopati da bi našao, a i to je bilo na nekom off-site-u koji je google ponudio).
Moglo se doći do BIOSA (a i to su ukinuli prošle godine) i sam BIOS je imao naziv sličan tvome "P35DS3R.F13". Znači skupina random slova i brojeva
Nekom alatu za flashanje BIOSa nije bilo ni traga.
Osobno sam preimenovao datoteku u BIOS.BIN da mi bude lakše, odradio stvar kako je opisano u Tutorialu (po toj ploči je i rađen tutorial jebemu) i flashao BIOS sa WinFlash Utilityem jer... nije bilo ničeg drugog ponuđeno od strane DFI-a i ploča me dobro služila 3-4 godine dok nije krepala od starosti.

Ako ćeš pratiti ono što je napisano u knjizi od Gigabyte-a, slobodno vrati ime nazad u P35DS3R.F13 pa flešaj kako je opisano u knjizi.

Nemožeš tu puno pogriješit i greške su opisane u tutorialu.
Ako nisi dobio grešku da nestanu svi mikrokodovi u BIOS, taj si dio odradio kako treba.
Ako pak BIOS iz nekog razloga nevalja, failsafe ugrađen u software za flashanje neće uopće htjeti flashati BIOS na ploču.

Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 04.02.2016. u 19:51.
osspaljeni je offline   Reply With Quote