Znaći ... kum si, dodjela diplome i još k tome - razgovori za posao.
Daklem došao si do pametnog zaključka - da odijelo od 2000 Kn je optimalno. Iako ipak malko na skupoj strani, daje vrlo dobar prosijek uloženo/dobiveno.
Krojač kojeg si konsolidirao je nažalost lobotomiizrani lijeni konj ....
Naime - jedini način da se dobije savršeno odijelo je da ti se uzmu sve mijere ( raspon ramena, ramena od sredine kičme, dužina ruku, raskorak, na koju stranu nosiš "opremu " .... sve su to vrlo bitne stvari ).
Daklem - ako je problem u hlačama - većina odijela nema porubljene hlače, već se rub radi po potrebi i želji kupca. Bitno je samo da ti sako paše.
Ono kaj je tip rekao - preraditi gotovo odijelo je apsolutna idiotarija i radi se samo u ekstremnim slučajevima, a i onda su rezultati rijeko kada dobri ( da nedem sada u suštinu stvari ... ).
Daklem:
Kupi odijelo 1500-2000 Kn. Izgledat češ kao gospodin čovijek. Preporuka su: Heruc, Varteks i Kamensko.
Nađi sposobnog krojača - često putem usmene predaje. Pod normalno se ne oglašavaju

.
Meni npr. za vjenčanje moga prijatelja radi jedan poznanik odijelo - za rad mu treba cca 7 dana ( obićno više ). O cijeni njegovih ruku nije pristojno govoriti ... recimo da je vhunski majstor, a meni radi jerbo moga oca pozna cijeli život.
Ne govorim da mora biti krojač tog kalibra, ali svakako se raspitaj kod mamte, tete, strine - koga već, za dobrog šnajdera ( krojač ). Ponekad je odijelo malko skuplje nego u dućanu, ali se dobije odjeli koje ugodno prati crte tijela.
Sorry kaj sam se raspisal, ali mi nema goreg nego kad vidim mladog obrazovanog čovijeka koji hoda u odijelu s Hrelića i prodaje mi robu za par sto tisuća kuna - WTF :confused: