Citiraj:
Autor Thermaltake
Da li bi gtx 960 Phantomka od 2Gb bila dovoljna za video procesing znači ništa profesionalno nego onako na osnovnoj bazi, trenutno je u PCu GT 620 neko smeće koje umire kad se nešto radi sa videom. Ostatak kompa je dovoljno jak Quad core Q nešto proc 775 socket, 4Gb ddr2 mislim ništa specijalno no za ovako neki video editing koji nije zahtjevan ova konfa mislim da može bez problema izgurat samo da je grafička bolja unutra pa me zanima da li ova šta sam planirao preporučit kolegi je ok za tako nešto pošto nemam neka iskustva sa video editingom i kakav zahtjev ima, da li bi ssd možda neki još dobro došao skupa sa grafičkom ?
|
Fulao si ceo fudbal...

Komp ti kao prvo nije dovoljno jak tj. trebao bi ga cijelog mijenjati.
4Gb je danas zaista malo za bilo kakav posao osim surfanja i offica.
Trebao bi zapravo sve.

Najmanje 16Gb memorije, neku Nvidia GTX karticu tipa 950 (ne treba jača) da ima CUDA i hardversko kodiranje u h.264 i h.265 format te brze i velike diskove koji su u stanju hendlati sirov nekompresiran video materijal. Pošto su SSD-ovi velikog kapaciteta još uvijek skupi mislim da bi najbolji bio nekakav raid dva 1TB WD black diska ili još bolje dva 1Tb Raptora ako financije dopuštaju.
Proc ko proc, može proći ali kad se sve drugo kupuje glupo je ne promijeniti ploču i staviti noviji procesor, nešto tipa i7 (može i najslabiji model, bitan je broj threadova za video procesiranje).
GTX960 na tvoju konfu je totalni overkill i još gore, nećeš osjetiti neko poboljšanje u radu.