Citiraj:
Autor BladeRy
AA je retardiran, jer tvoj brod ima neki sumnjivi arc za AA, neznas sta puca ni koliko, koliko trebas i jel uopce trebas brod okrenit za AA efikasnost i pored svega toga hoce tvoj AA ista i pogodit. RNG all the way.
Manual drop je vise manje gotova stvar, zrtvovat ce par aviona i bacit drop na 2 cm od tebe, nema shanse izbjec torpeda.
Glede lovaca, ujedno je i razlog sta sam odustao od CVa, US lovci bi mi samljeli sve fightere sta imam i dalje sam gotov. Onda mi na miru pokolje ostale avione i ja sam beskoristan. Prodao CV i neka se gone sa tim balansom.
|
Manual drop se da itekako porazit. Velim, kreni skretat na vrijeme, ne kad oni krenu u napad jer je onda prekasno - već kad se približavaju. Također je bitno znati dal skretati od ili prema njima. Ako ih vidiš na daljinu da idu na tebe okreni od njih i puno duže vremena će provest pod tvojim AA kišobranom. Druga je priča što ćeš onda morat bok pokazat neprijatelju, ali to i je jedna od poanti CV-a.
Idalni CV napad je u suprotnom smjeru od kretanja broda, dakle s pramca jer si onda najkraće pod AA kišobranom. Torpeda se uvijek izbjegavaju skretanjem PREMA njima, ne od. Kad vidim da lik skreće od, u 90% slučajeva pobere još jedno torpedo koje inače ne bi pobrao.
AA prolazi kroz otoke, kroz sve. Apsolutno se slažem da svi topovi na brodu ne bi smjeli pucat po avionima u svim smjerovima. Npr. japanski nosači u bitci za Midway, Akagi i Kaga su imali loše lukove pokrivanja AA. Samo jedan u nizu razloga zašto su "kleknuli".
Citiraj:
Autor BladeRy
@ Thor
Nje bitno jel on noob jer se ne mice ili ne, dok nasa ekipa ne probije line, ili nas CV odluci snipeat drugi CV, on moze na miru da radi sta hoce. Ako bas hoce pratit svoju flotu dok probija flank, opet stoji dovoljno iza da ti nije nit spotan nit u dometu, sta mi je isto da stoji na A1 il 5km iza svoje flote ako ga nit vidim nit mogu gadjat.
Gledam dosta kako igraju iChase i Ferdi, pratili ili ne pratili flotu, 3-4 killsa bez problema dok stoje u pozadini. Kako bi poginili? Snipe od drugog carriera ili bi pao flank i neki DD bi se provukao. Al uglavnom medju zadnjima.
|
Taj dio je točan. Obično si zadnji koji pogibaš ako ti je tim za drek.
Ja se uvijek mičem. Uvijek sam na autopilotu. Jer ako te DD ulovi nespremnog, ili IJN CV koji sa manual dropom ima konvergirajuću putanju a ti stojiš - posaugat ćeš sva torpeda što inače ne bi jer ih mora lansirat iz bliza manual dropom.
Neki dan rješio na taj način Ibukija. Lik se sparkirao uz otok. Em sam lansirao na najvećoj udaljenosti i gotovo da nisam ni bio u dometu njegovog AA, em je putanja konvergirajuća ... rezultat: popio je skoro svih 8!