Ja sam vidio dosta i Taiha i Hakuryu-a. Taiho je zanimljiv jer ima oklopljenu palubu pa ga nije lako brzo završit AP granatama. New Orleans AP granate su se samo odbijale od njega. Morao sam na HE prebaciti.
A što se tiče fighter barrage - ja čitam samo pozitivne komentare. Tek s njime IJN CV ima šansu na nižim tierima. Jučer sam jednog Hiryu-a izownao sa time. Ako vidim da mi je zaskočio neku eskadrilu to je dobar fail safe. Ionako bi ju izgubio od njegovih aviona, onda lovce pošaljem u strafe (to skida i friendly avione) pa sredim nekoliko aviona više od njega nego što bi on meni rješio da smo išli u normalnu borbu.
Dok nije toga bilo, IJN je mogao samo bježat po mapi i kupovat vrijeme od USN aviona.
Još bolji primjer efikasnosti je kad ganjaš jednu ili TB ili DB eskadrilu. Sa strafeom ju riješiš u par sekundi dok bi ju sa normalnim napadom ovi ganjali oko minutu. Ovak potrošiš pola streljiva ali si efikasno i brzo srušio avione. Idealno kad se vraćaju na CV pa lik ne pazi na njih. Rekord mi je 3 pune eskadrile sa jednim strafe napadom.