Citiraj:
Autor Lun
Kad si se već dotakao Izuma... Nije problem šta u high tier partiji popišiš dva tri torpeda, imaš skoro 80k healtha i 5 healova, preživjet ćeš i healat ćeš se. Problem je šta Essex i Midway, manual dropom roknu po 8-10 torpeda u BBa, i nemožeš ništa protiv toga. Ekipa manual dropa ta torpeda tako da se aktiviraju doslovce 3 metra prije nego te udare, i to imaju TB eskadrile imaju grupirane da dropaju u isti čas.
|
Za ovo ću posebno odgovorit. IJN ima puno veći spread. Ja sam sa dvije grupirane eskadrile uspio 6/8 torpeda potrpat u jednog Izuma sa Hiryu-om. To isključivo zato što je išao YOLO. Ranije sam probao istu taktiku kad je CA bio pokraj i lik mi je samljeo pola aviona, stavio sam jedan torpedo u njega. Ako je CA u blizini BB je skoro pa nedodirljiv od aviona.
Ključ CV igre je Whithering odnosno iskorištavanje cooldowna nakon što si ga ili zapalio ili napravio flooding. Dok je CA pokraj skoro pa neizvedivo.
Iz gore navedenog razloga će maknut drugu TB eskadrilu sa Essex-a i Midway-a. Tako da imaš maksimalno 6 torpeda popit ako ti prođu svi avioni AA kišobran - što je usporedivo sa maksimumom koji IJN može izvest. Sve više od 6 torpeda u jdnom naletu je rijetkost za IJN CV. A 6 je već ogroman uspjeh ako je sve prošlo idealno.