View Single Post
Staro 01.02.2016., 11:20   #1407
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Nekako mi se čini da ove ruse boli ku*ac za community koji igra njihove igre. Nešto tipa "naša igra, mi znamo najbolje, ili ćete po našemu ili odjebite". To mi nekako staromodan pristup razvoju igre i totalan promašaj u 2016-oj.

Eklatantan primjer toga je WoW, koji je takvim pristupom pao na vrlo niske grane po broju pretplatnika. Tu i tamo pokušavaju udovoljit communityu (sa ovim legendary oružjima u nadolazećoj ekspanziji), dok je recimo PvP u totalnoj banani već godinama, i ostat će tako.

Znam da WG živi od prodaje premium vozila, ali koja je pointa običnih brodova, XP-a i kredita kad imaš premium brodove sa ludim statsima (tipa MK sa 19km dometom)? Zašto da igram ibukija, zao-a ili mogamija kad mogu sa MKom snipeat BBove, stackat dotove i pri tome dobit više XPa i kredita i imati manje troškove po partiji?

Ove promjene u AA mi isto nisu jasne. Na AA nemaš nikakvog utjecaja, osim ctrl+clicka i to je to. Nema ništa posebno što trebaš napraviti, recimo ciljati ili štajaznam šta već... RNGfest doslovce. I najlakši način balansiranja ovakve mehanike je rezat statse. Pormjena ovoga na bolje ili recimo da naprave AA spec koji će tražiti veći angažman igrača ovim rusima ne pada napamet.

Manual TB drop je nešto što naučiš dok dođeš do Boguea, ostalo se svodi na pošalji svoje lovce na protivničke i moli se RNGu. Doslovce nemaš nikakvog utjecaja na ishod Air-to-air combata, koji se uglavnom odlučuje:

- ako US lovci idu na IJN, US lovci pobjeđuju jer ih ima više

- lovci višeg tiera melju ove nižeg tiera (na Indyu sam imao onaj capt skill za AP kad se boriš protiv lovaca više tiera pa me ranger samljeo, tako da je taj skill upitan i beskoristan na najvećem tieru)

- ako su avioni istog tiera, prevagu može donijeti modul za Airctaft efficency i Aircraft survivability skill, iako i tu glavnu ulogu igra RNG. Neka air grupa izgubi avion u prvih par sekundi fighta sa protivničkom air grupom istog tipa i tiera, ne pomaže nikakav modul ili capt skill.

MM je katastrofalan, da ne spominjem kad t9 ibuki dovede svog Wyoming prijatelja u partiju protiv 1-2 yamata. I sad tu stojiš, u svo t9 brodu i znaš da ti ide izgubljena partija i gubitak barem 20k kredita po uvjetom da ne umreš. Ovo su WG developeri izjavili na ruskim forumima da neće mijenjat, te da će eventualno ubacit nekakvu poruku u kojoj savjetuju da nije pametno igrat u diviziji sa brodovima velike razlike u tierovima. I boli ih ona stvar...

HE DoT treba nerfati, ili smanjiti dmg per tick ili smanjiti šansu za DoT application. Ovo je apsolutno idiotska mehanika koja doslovce guši igru na visokim tierovima. S druge strane bez ovakvog HE spama, cruiseri nemaju šta tražiti u ovakvoj "meta" igri.

Tako da sumnjam da će se nešto korijenito promijeniti u WoWs-u, dok prodaja premium brodova ide dobro (jučer sam u 15ak partija u svakoj naletio na barem jednog Lo yanga / Tirpitza i ataga ima ko pljeve, a vjeruje da će isto biti i sa MKom nakon patcha). Dugoročno gledajući ostanu li stvari kako stoje sada, WoWs će zasigurno dosaditi igračima koji su igru popularizirali, a onda valjda slijedi WoWp scenarij.

Edit:
Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
...
Kad si se već dotakao Izuma... Nije problem šta u high tier partiji popišiš dva tri torpeda, imaš skoro 80k healtha i 5 healova, preživjet ćeš i healat ćeš se. Problem je šta Essex i Midway, manual dropom roknu po 8-10 torpeda u BBa, i nemožeš ništa protiv toga. Ekipa manual dropa ta torpeda tako da se aktiviraju doslovce 3 metra prije nego te udare, i to imaju TB eskadrile imaju grupirane da dropaju u isti čas.

Zadnje izmijenjeno od: Lun. 01.02.2016. u 11:26.
Lun je offline   Reply With Quote