Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.01.2016., 14:38   #19396
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Bilo mi je zanimljivo kod prvog starta na ovih 10C kaj se motor valjda pol minute vrti na 2000rpm.
Ja sam ljubitelj kompleksnih, novih, ludih stvari. Vozio sam VW motore i nemrem reći niš protiv njih.
E vidiš a ja sam ljubitelj jednostavnosti i pouzdanosti.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Slažem se, imam i ja jednog takvog. Al ja sam ipak onaj koji voli vozit auto sa 30% njegovih mogucnosti i veselit se sa ostalih 70% kad mogu. U 1.5dCi mi je dodavanje gasa više-manje on-off. Da bi zadovoljio tu želju, ako pričamo o dizelašima, motor mora imati barem 150hp i adekvatni moment (350Nm+) i prigodnu mu krivulju. Koji sub-2.0L dizlo to može dati? Ili benzinac for that matter. Isto tako ne volim high revving motore, više volim kad može dati moment na niskim okretajima. Što više turbina u autu, to bolje. Sve su to osobne preferencije.
Ne znam sad dal moram stavljat disclaimer da se ne vozim 150km/h po zelenom valu ili 250km/h po Slavonskoj. Nisam divljak.

Kaj se tiče potrošnje... Dam se kladit da bi mi za moj stil vožnje 2.2L SkyActiv-D na 150 ili 175 konja trošio jednako ili manje od mojeg 1.5dCi 80hp.
Eto renault ima 1.6 dci s 380Nm i 160ks. Da se razumijemo i ja preferiram više kubika, al svejedno ne sumnjam da će taj "isforsirani" 1.6 dci odvrtjeti brdo kilometara.
Kažeš što više turbina na motoru to bolje - e pa pitat ću te kad crkne koja od njih..

Što se potrošnje tiče, ne znam kakav ti je stil vožnje. Ako bi s oba stalno koristio 80ks onda bi naravno sky-d imao dosta nižu potrošnju.
Al ako uspoređuješ jednog i drugog pri gasu dovoljnom za recimo 100-120km/h, onda neke razlike ne bi bilo..
Jer dizelaši su od 90ih već došli do granice efikasnosti od oko 190g/kWh, uz jedinu razliku što su motori tada bili duplo slabiji pa su tražili više razvlačenja što bi rezultiralo većom potrošnjom.
Penryn je offline   Reply With Quote